Aquariums

Aquariums

Bij de aquaria heb je in principe twee types, eentje voor zoet water vissen en eentje voor zout water vissen.

Voor de zoet water vissen heb je een aquarium die onverwarmd of zelfs gekoeld is, speciaal voor vissen die dit nodig hebben. Ook heb je een tropisch zoet water aquarium, deze is verwarmd en speciaal bedoeld voor het houden van tropische vissen. Deze is makkelijker bij te houden dan de gekoelde, omdat hete dagen vaak erg warm kunnen zijn in het gekoelde aquarium. Voor de zout water vissen heb je onder andere een rif aquarium, deze is speciaal voor het houden van koralen en niet koraal etende vissen. Ook is er een koud water aquarium die bijvoorbeeld speciaal is voor vissen uit de Noordzee en is er ook een tropisch zee vis aquarium voor de meest kleurrijke vissen.

Verwarming, koeling en verlichting voor een aquarium

Bijna elk aquarium heeft een verwarming of koeling nodig, dit omdat veel vissenliefhebbers graag bijzondere soorten hebben die moeten leven in bijzondere levensomstandigheden. De verwarming is bijvoorbeeld voor de tropische vissen, deze hebben de warmte nodig om gezond te blijven. De warmte is dan weer niet goed voor koude vissen, daar moet u enorm mee op passen. De koeling is dan weer voor vissen uit koudere wateren, zoals de Noordzee. De koeling moet altijd aanstaan en in de zomer zelfs een standje hoger. Verlichting is niet altijd noodzakelijk, maar is wel een goede toevoeging – zo kun je je aquarium goed in de gaten houden en kijken wat er allemaal gebeurd, daarom heb je ook een aquarium, toch?

Accessoires voor het aquarium

Een pomp met een filter is super handig, deze houdt het water namelijk schoon. Dit is erg praktisch, vooral bij grote aquaria. De vissen leven dan altijd in een gezonde omgeving en het scheelt u een hoop werk. Je zou ook een algenmagneet kunnen halen, dit is een sponsje waarmee u het glas van binnen schoon kan maken door middel van een magneet. Dit zou wel krassen kunnen veroorzaken, dus doe het altijd voorzichtig.

Voor de echte vissen liefhebber zijn er aquaria, grote bakken met een constante stroom van vers water die ervoor zorgen dat er een groot aantal vissen in passen. Een aquarium is moeilijk bij te houden en vereist veel aandacht. Zo moet je een aantal dingen aanschaffen en heb je altijd stroom nodig, een aquarium moet namelijk verkoeld of verwarm worden. Belangrijk is rekening te houden met de verschillende soorten aquaria en wat je zoal nodig hebt voor een aquarium.

Kies subcategorie
Filter op: