Retourneren & garantie

1. Kan ik een product retourneren?
Alle producten die bij Zooster zijn gekocht, kunnen zonder opgaaf van reden, binnen 14 dagen na ontvangst worden geretourneerd. Producten kunnen alleen ongebruikt en in originele verpakking worden geretourneerd. Voor het retourneren van een product zijn de retourkosten voor jouw rekening. Na het verstrijken van de wettelijke zichttermijn van 14 dagen wordt de koopovereenkomst een feit en kun je het product niet zomaar, zonder reden, retour sturen. Neem altijd eerst contact met ons op via klantenzorg@zooster.nl. Dan kunnen wij een retourbon voor jou aanmaken. Zonder een retourbon kunnen wij geen geretourneerde producten in behandeling nemen omdat wij dan niet weten waar het product vandaan komt. Ons distributiecentrum is verregaand geautomatiseerd en heeft de gegevens van een retourbon nodig voor het verwerken van een retourzending.

Zooster vergoedt al jouw betalingen waaronder ook de (eventuele) leveringskosten die door ons in rekening zijn gebracht voor het door jou geretourneerde product. De terugbetaling wordt binnen 14 dagen na de dag waarop jij het product voor retour hebt aangemeld verwerkt. De betaling kan worden uitgesteld tot wij het retour gestuurde product hebben ontvangen of tot jij hebt aangetoond dat je het product aan ons hebt teruggezonden. De betaling vindt plaats op dezelfde manier waarop jouw betaling aan ons is gedaan. Tenzij jij instemt met een andere betaalmethode. De terugbetaling is altijd kosteloos voor jou.

2. Ik heb een verkeerd artikel ontvangen, wat moet ik doen?
Als wij een fout hebben gemaakt spijt ons dat enorm en zullen wij er alles aan doen om dit zo snel mogelijk te herstellen. Het verkeerd geleverde artikel kan kosteloos naar ons teruggestuurd worden en wij zorgen dat je zo snel mogelijk het juiste artikel ontvangt. Neem in alle gevallen eerst contact op via klantenzorg@zooster.nl. Wij maken een retourbon voor jou aan. Zonder retourbon worden zendingen niet geaccepteerd. Wij hebben een groot distributie centrum waar vele pakketjes binnen komen en uit gaan. Zonder retourbon weten wij niet van wie het pakket is en is de bestelling kwijt. Onze geautomatiseerde systemen hebben informatie nodig die op deze retourbon staat. 

3. Ik heb een beschadigd artikel ontvangen, wat moet ik doen?
Als het artikel tijdens transport is beschadigd, spijt ons dat enorm en zullen wij er alles aan doen om dit zo snel mogelijk te herstellen. Het beschadigde artikel kan kosteloos naar ons teruggestuurd worden en wij zorgen dat je zo snel mogelijk een gaaf exemplaar ontvangt. Neem in alle gevallen eerst contact op via klantenzorg@zooster.nl. Wij maken een retourbon voor jou aan. Zonder retourbon worden zendingen niet geaccepteerd. Wij hebben een groot distributie centrum waar vele pakketjes binnen komen en uit gaan. Zonder retourbon weten wij niet van wie het pakket is en is de bestelling kwijt. Onze geautomatiseerde systemen hebben informatie nodig die op deze retourbon staat.

4. Waarom moet ik bij retouren eerst een mailtje sturen naar klantenzorg@zooster.nl?
Wij willen graag zo goed mogelijk van dienst zijn bij het herstellen van fouten die er zijn gemaakt. Hoe meer we van tevoren weten, hoe beter we kunnen reageren en hoe sneller je probleem is verholpen. Daarnaast maken wij een retourbon voor jou aan. Zonder retourbon worden zendingen niet geaccepteerd. Wij hebben een groot distributie centrum waar vele pakketjes binnen komen en uit gaan. Zonder retourbon weten wij niet van wie het pakket is en is de bestelling kwijt. Onze geautomatiseerde systemen hebben informatie nodig die op deze retourbon staat.

5. Wat kost het me om producten retour te sturen?
In principe niets. Als producten beschadigd zijn aangekomen of verkeerd zijn geleverd, dan zijn alle kosten vanzelfsprekend voor onze rekening. In een enkel ander geval zijn wij genoodzaakt om een uitzondering te maken. Stuur ons daarom altijd eerst een berichtje naar klantenzorg@zooster.nl zodat we je niet onterecht belasten met extra verzendkosten.

6. Heb je een klacht?
Het is natuurlijk vervelend als je een klacht hebt over de dienstverlening zoals je die ervaren hebt. Toch vragen wij je vriendelijk om je klacht via de e-mail aan de afdeling klantcontact door te geven. Dit kan per e-mail, reguliere post en/of telefonisch. Onze medewerkers van de afdeling klantcontact zullen de klacht bekijken en proberen naar ieders tevredenheid de klacht op te lossen. Onze gegevens vind je hier. Na ontvangst van je klacht ontvang je van ons een bevestiging. Wij zullen je klacht binnen 14 dagen na ontvangst beantwoorden, mocht het meer tijd nodig hebben, dan zullen wij je hiervan op de hoogte stellen. Mocht je dit niet op prijs stellen, dan kan je ook altijd contact op nemen met de afdeling bemiddeling van Stichting Webshop Keurmerk waar Zooster bij aangesloten is. Mocht de bemiddelingspoging om enige reden niet tot een bevredigende oplossing leiden, dan bestaat de mogelijkheid om jouw geschil nog voor te leggen aan de Geschillencommissie (SGC).

Klantenzorg

Heb je een vraag, probleem of klacht?
Neem contact op via

Klantenservice en contact