Terrariums & Decoratie

Terrariums & decoratie

Terrarium soorten

Aangezien er zoveel verschillende soorten dieren en insecten terecht moeten in een terrarium, zijn er uiteraard ook een paar verschillende type terraria.

Dit kan heel breed zijn, maar dat hoeft niet. De verschillende type heeft bijvoorbeeld te maken met het formaat van het terrarium en hoeveel hier in terecht kan, of er ook water in moet, of het verwarmd moet worden, welke dier hier in gaat wonen en nog veel meer. Een schildpad had waarschijnlijk water nodig, waar een slang of salamander in een meer zanderige omgeving moet leven. Meestal staat er wel aangegeven voor welk dier zo'n terrarium is, hou alleen rekening met het formaat.

Terrarium decoratie

Om je terrarium een beetje op te fleuren zou je kunnen investeren in terrarium decoratie. Dit is natuurlijk geheel optioneel, maar is wel leuk. Sommige decoratie kan ook goed zijn voor je dier, zoals planten en andere natuurlijke decoraties. Houd er wel rekening mee dat sommige natuurlijke decoraties niet goed kunnen zijn voor jou specifieke dier, dus als je decoraties gaat halen – vraag altijd even na of doe goed onderzoek.

Verlichting voor in een Terrarium

Sommige dieren hebben extra licht nodig, bijvoorbeeld om gezond te kunnen leven. Om dit te doen zou je verlichting kunnen aanschaffen voor je terrarium. Je zou het natuurlijk ook kunnen doen met een huislamp, maar is misschien niet genoeg. Zodra je onderzoek hebt gedaan en weet wat jou reptiel nodig heeft, zou je kunnen kijken naar speciale verlichting in een terrarium. Het heeft allemaal te maken met hoe fel het is, ook de kleur van het licht – iets wat lastig te herkennen is met het blote oog.

Verwarming voor in een Terrarium

Net als met de verlichting hebben sommige dieren ook verwarming nodig in hun terrarium. Dit is om hun leefomgeving zo dicht mogelijk op de natuurlijke leefomgeving af te stemmen. Je zou kunnen overwegen een verwarmingssteen te kopen, die is een steen met een verwarming er in, natuurlijk moet deze wel aan de stroom, maar zo gaan de dieren er niet mee spelen. Ook is het handig een hygrometer te kopen, zodat je precies weet hoe warm of koud het is in je terrarium.

Een terrarium is een kunstmatige leefomgeving voor verschillende soorten dieren, meestal voor reptielen en insecten. Een terrarium is zo ingericht dat de dieren goed gezond kunnen leven in hun benodigde leefomstandigheden. Zo zou je het terrarium extra kunnen verlichten en verwarmen, iets wat sommige dieren nodig hebben.

Kies subcategorie
Filter op:
    1/1
    1/1