Voer

Voer

Ook paarden hebben voer nodig, maar wat precies? Om je paard goed gezond te houden en veel energie te geven zijn er wel bepaalde stoffen en vitamines nodig die erg belangrijk zijn!

Er zijn zoveel soorten dat het lastig is om te kiezen, maar met een beetje onderzoek kom je al een heel eend.

Wat eet een paard?

Paarden zijn planteneters, hier zijn ze gek op! Om je paard zo energiek mogelijk te houden is de juiste voeding natuurlijk wel belangrijk. Paarden hebben niet een duur dieet, ze eten namelijk voornamelijk gras, kuilgras, hooi en mais. Dit is meestal sowieso in hun directe leefomgeving, maar het is altijd goed wat bij te kopen om je paard te voeren. Ook kun je paardenbrokken halen, dit wordt ook mengvoer genoemd. Paarden nemen ook genoegen met een appel of wortel, suikerklontjes vinden ze ook heerlijk maar dat is meer een snack, het is niet iets wat bijdraagt aan de gezondheid. Een goede tip is te investeren in een liksteen, deze zit je in de wei, het is gewoon een steen met een zouten smaak, dit vult bepaalde goede vitamines en stoffen aan. Zoek wel een speciale paarden liksteen uit. Elk paard eet vrijwel hetzelfde, alleen de leeftijd en grootte is wel belangrijk. Een pony eet natuurlijk een stuk minder dan een volwassen paard.

Hoeveel geef je jouw paard te eten?

Om te weten hoeveel jou paard moet eten kun je onder andere eerst wat onderzoek doen en navragen bij specialisten en andere paarden houders. Maar wat erg belangrijk is, is om je paard te wegen. Als je weet hoeveel je paard weegt, kun je het dieet aanpassen aan wat nodig is. Paarden van bepaalde groottes hebben ook een streefgewicht, ze moeten zwaar genoeg zijn om energiek te zijn maar niet te zwaar, het is daarom een zeer goed idee je paard eens te wegen. Pony's eten allemaal vrijwel hetzelfde, hier zou je onderzoek naar kunnen doen.

Krachtvoer

Krachtvoer is er ook voor paarden. Dit is speciaal voedsel dat speciaal is bedoeld voor de kracht van het paard. Het voer is bedoeld voor het trainen van jouw paaard. Dit is niet iets wat je zomaar kunt geven aan je paard, het is namelijk wel belangrijk te weten wat het precies doet. Als je denkt dat je paard wat extra kracht nodig heeft tijdens het rijden zo je hierin kunnen investeren, als je ziet dat je paard in het algemeen te zwak is ook. Maar bespreek altijd eerst met een specialist of dit een goed idee is én welk krachtvoer je zou kunnen halen.

Zooster heeft altijd de juiste paardenvoer voor je paard, of het nou gaat om zaden paardenvoer,snack paardenvoer, granen paardenvoer & zaden paardenvoer of speciale paardenvoer voeding. We verkopen de bekende goedkopere merken, maar ook een uitgebreid assortiment hoogwaardig premium paardenvoer. We hebben speciaal aangepaste voeding voor paarden, verschillende rassen, oudere paarden, paarden met gevoelige veren of spijsvertering, of voor paarden met een andere speciale behoefte.

Kies subcategorie
Filter op:
Geen producten gevonden voor deze selectie.