Transportboxen

Transportboxen

Een knaagdier vindt het over het algemeen niet zo leuk om te reizen. Het liefst blijft hij of zij lekker in de vertrouwde omgeving.

Toch is het soms nodig om je dier te vervoeren. Hij of zij kan bijvoorbeeld naar de dierenarts moeten, of je gaat op vakantie en het beestje kan niet thuis blijven. Wat erg belangrijk is in die gevallen is een geschikte reismand.

Reismand konijn

De ideale reismand is veilig, stevig en makkelijk schoon te maken. Een konijn wordt meestal in een transportbox vervoerd die mensen meestal ook voor hun kat gebruiken. Deze hebben een deurtje aan de voorkant, maar eventueel kan ook de hele bovenkant losgekoppeld worden. Zo kan het dier met zo min mogelijk stress weer uit de reismand gehaald worden. Aan de bovenkant van de reismand zit een handvat zodat deze reismand makkelijk meegenomen kan worden.

Reizen met muizen, hamsters en ratten

Bij kleinere dieren zoals muizen, hamsters en ratten kies je eerder voor een wat kleiner vervoerbakje. De plastic reismandjes van Europet of Petbrands zijn hier een goed voorbeeld van. De formaten variëren van 35 x 25 cm tot 15 x 25 cm. Als een dier een lange tijd in zijn reismandje moet verblijven is het voor hem of haar wel fijn om wat ruimte te hebben. Beaphar heeft een speciale transportbox die ook vaak gebruikt wordt om dieren van de dierenwinkel mee naar huis te nemen. Dit is een kartonnen doosje en uiteraard niet geschikt voor lang transport. Dan zouden de kleine knagertjes immers zo een gat naar buiten knagen!

Reizen met een fret

Fretten kunnen vaak ook meegenomen worden in een speciale reistas. Ook sommige ratjes reizen het liefst in zo'n reistas. Deze is van stof en gewoon open aan de bovenkant. Als je deze reistas gebruikt houdt dan altijd een extra oogje op je huisdier!

Nestmateriaal in reismand

Algemeen geldt dat tijdens het transport voldoende nestmateriaal en schuilmateriaal aanwezig moet zijn. Dit laatste bijvoorbeeld in de vorm van hooi en wc-papier om onder te kruipen. Als je dier zicht veilig voelt wordt eventuele reisstress zoveel mogelijk beperkt. Doe tot slot altijd een stukje fruit of groente in het reismandje zodat je beestje altijd vocht tot zijn of haar beschikking heeft.

Kies subcategorie
Filter op: