Speelgoed

Speeltjes

Natuurlijk wil iedere knaagdier eigenaar dat zijn of haar beestjes het helemaal naar hun zin hebben.

Een kooi met enkel wat voer en water is natuurlijk erg saai voor een beestje. Gelukkig zijn er honderden speeltjes om je beestje gelukkig mee te maken!

Knaag speeltjes

Eigenlijk alle knaagdieren houden van, zoals het woord al zegt, knagen. De speeltjes moeten dus of goed tegen knaagschade kunnen of juist gemaakt zijn om aan te knagen. Een goed voorbeeld hiervan is de wilgenbrug, of andere houten speeltjes. Deze worden gemaakt van veilig en hard hout zodat het lang mee gaat. Een wilgenbrug kun je gebruiken als loopplank naar een andere verdieping in de kooi of buigen zodat het een soort bruggetje of huisje is.

Looprad

Alle knaagdieren van muis tot gerbil tot rat en hamster hebben een looprad nodig. Dit looprad, ook wel loopwiel of hamstermolen genoemd kan van hout of plastic zijn. Belangrijk is het dat het looprad groot genoeg is. Het spreekt voor zich dat ratten en Syrische hamsters een groter wieltje nodig hebben dan muizen of Russische dwerghamsters.

Konijnen speeltjes

Vooral konijnen kunnen wel wat extra uitdaging gebruiken. Speciaal voor hun zijn er daarom intelligentiespeeltjes beschikbaar. Deze zijn meestal van hout en stimuleren de nieuwsgierigheid en de neus van je konijn als hij op zoek gaat naar verstopte snoepjes.

Goedkope speeltjes

Met gebruik van deze speeltjes en daarnaast een hoop goedkope extra's die iedereen thuis kan vinden wordt jouw beestje lekker uitgedaagd en kan hij of zij zich goed ontwikkelen. Als je merkt dat je beestjes zich gaan vervelen is het tijd voor wat nieuw verrijkings materiaal! Denk hierbij bijvoorbeeld aan een wcrolletje volgepropt met wc-papier dat ze als nestmateriaal gebruiken. In het midden van dit wc-papier kun je dan een snoepje of wat zaadjes of nootjes verstoppen. Ook fleece vinden veel knaagdieren heerlijk. Maak met een eenvoudige lap fleece een hangmatje of huisje.

ste soorten knaagdieren.

Kies subcategorie
Filter op: