Kooien, Hokken & Rennen

Kooien, Hokken & Rennen

Er zijn verschillende soorten hokken en kooien voor knaagdieren. Een eerste belangrijk onderscheid is het verschil tussen een binnenhok en een buitenhok.

Zoals de namen al doen vermoeden, is een een binnenhok een hok dat je binnen kan zetten terwijl een buitenhok in de tuin hoort. Een buitenhok is meestal wat groter, omdat je in de tuin meer plaats hebt, maar het is ook beter bestand tegen weer in wind. Een binnenhok bestaat vaak uit plastic en is meer geschikt voor kleinere knaagdieren zoals muizen en hamsters.

Je kan de woonst van je knaagdier net zo luxueus maken als je zelf wilt. De meeste knaagdieren houden van een lekker groot hok waarin ze naar hartenlust hun nest kunnen bouwen. Een hok met meerdere niveaus is een uitstekende plaats besparende keuze, maar ook een simpele ren die makkelijk te verplaatsen is voor in de zomer kan erg handig zijn. Zo kan je je huisdier op eender welke plek in huis of in de tuin zetten. Let er wel op dat je het kooitje tijdens een lange zomerdag niet te lang in de zon laat staan.

Een knaagdier heeft een hok nodig om zich helemaal thuis te voelen. Je kan je konijn bijvoorbeeld moeilijk de hele dag los laten lopen in de tuin, want dan knaagt hij de hele moestuin leeg. Om dezelfde reden is het ook geen goed idee om je konijn in huis los te laten, want daar zullen je meubels ernstig onder lijden. Bij Zooster vind je een grote collectie hokken en kooien voor konijnen, cavia’s, hamsters en andere knaagdieren.

Kies subcategorie
Filter op:
Geen producten gevonden voor deze selectie.