Hooi & Stro

Hooi & stro

Stro bestaat echter uit gedroogde stengels van verschillende soorten granen. Stro is veel ruwer en moeilijker te verteren dan hooi, waardoor stro vaak gebruikt wordt als bedding en als bron van warmte voor kleine dieren.

Ze kunnen een klein nestje maken met het stro en zichzelf zo helemaal thuis voelen.

Zooster biedt verschillende soorten hooi en stro aan. Wat dacht je bijvoorbeeld van hooi dat verrijkt is met eucalyptusbladeren, paardenbloemen, of kamille? Daardoor smaakt en ruikt het hooi extra lekker. Het wordt aangeraden om gewoon droogvoer voor knaagdieren aan te lengen met hooi voor een compleet dieet. Hooi zorgt ervoor dat de spijsvertering van je huisdier vlotter verloopt en het helpt ook bij het aanscherpen van de tanden.

Stro wordt voornamelijk gebruikt als bodembedekking. In onze winkel vind je verschillende soorten bodembedekking van hoge kwaliteit. Versnipperde houtvezels zijn een goede keuze, maar je hebt ook andere mogelijkheden, zoals hennepsnippers of synthetische bedding van katoen die extra goed absorbeert. Sommige soorten bodembedekking zijn speciaal gemaakt om warmte bij te houden, zodat je knaagdier er makkelijk een nestje mee kan bouwen, terwijl anderen vooral uitblinken in absorberende kracht.

Hooi en stro worden wel eens met elkaar verward, maar eigenlijk is het verschil behoorlijk eenvoudig. Hooi is gedroogd gras waar ook enkele andere planten tussen zitten die tussen het gras groeien. Hooi wordt al eeuwenlang gebruikt als voedsel voor dieren, vooral tijdens de wintermaanden wanneer vers gras niet beschikbaar is. Vooral voor knaagdieren is hooi een uitstekende bron van energie en voedingstoffen. Hooi is geschikt als rauwvoer voor de mee

Kies subcategorie
Filter op: