Tuigjes & Halsbanden

Tuigjes & halsbanden

Katten accessoires

Vaak denken mensen dat alleen honden bepaalde 'accessoires' hebben. Denk bijvoorbeeld aan halsbanden, tuigjes en adreskokers.

Vaak zie je dit niet bij katten, maar toch is het beschikbaar. Het is daarom ook handig om onderzoek te doen, wie weet zit er iets bij wat meer veilig aan jou en de kat kunnen geven.

Kattenhalsband

Net zoals je vaak bij honden ziet, kun je ook een halsband voor een kat krijgen. Dit is vaak om te laten zien dat het geen zwerfkat is, maar het heeft ook andere functies. Ten eerste is het natuurlijk een leuke accessoire voor je kat, het geeft je de mogelijkheid om jou kat toch iets meer van jezelf mee te geven. Daarnaast heb je ook nog halsbanden met bijvoorbeeld belletjes eraan, dit is om vogels te waarschuwen dat je kat er aan komt, je geeft ze een eerlijke kans en vermijd misschien een ziekte die de vogels zou kunnen overdragen. Ook heb je anti-vlooien banden, dit is een halsband met een bepaald geurtje, deze geur zorgt ervoor dat vlooien het niet fijn vinden om op je kat te zitten. Let hier wel goed mee op, de vlooien kunnen zich hierdoor wel nestelen in het huis, het is altijd handig een anti vlooienspray te hebben. Halsbanden komen in alle soorten, kleuren en maten, dus maak een praktische maar ook leuke keuze!

Kattentuigje

Een kattentuigje is een soort riem voor je kat, dit kan je bijvoorbeeld gebruiken om je kat kennis te laten maken met de buurt. Zo weet je zeker dat je kat eerst veilig rondloopt in jou omgeving en hij of zij weet waar jullie huis is in geval van verdwaling. Een andere reden om een kattentuigje aan te schaffen is als je vaak op reis gaat, zo zou je zelfs kunnen overwegen om je kat mee te nemen op reis. Kattentuigjes zijn nog niet zo populair, maar dat worden ze wel steeds meer, het is een extra stukje veiligheid.

Adreskoker

Katten uit het asiel worden tegenwoordig gechipt, dit houdt in dat als ze zoek raken, je de mogelijkheid hebt om ze terug te vinden én te bewijzen dat het jouw kat is. Een andere simpele optie hiervoor is om een adreskoker aan te schaffen, dit is simpelweg een soort sleutelhanger voor om de nek van je kat. In de adreskoker staat jouw adres – mocht je kat verdwalen, dan kunnen de vinders de kat makkelijk weer terug brengen. Het is altijd een goed idee om te investeren in een adreskoker, zo ben je er zeker van dat je kat altijd terecht komt, in welke situatie dan ook.

Een kattenbandje staat niet alleen leuk, het is vooral ook functioneel en veilig. Bij Zooster vind je een uitgebreid assortiment met verschillende soorten kattenbandjes, met adreskokers, reflecterend of met belletjes. We hebben de leukste dessins en keuze uit vele verschillende materialen. Ook voor tuigjes en lijnen ben je bij Zooster aan het juiste adres.

Kies subcategorie
Filter op:
    1/1
    1/1