Snacks

Iedereen heeft wel eens zin in wat lekkers, zo ook katten. Ze zijn gek op de diverse soorten snacks die speciaal voor hun gemaakt worden, bovendien kunnen ze ook nog eens helpen met de gezondheid van je kat!

Waarom kattensnacks?

Kattensnacks zijn natuurlijk een lekkernij voor katten, zo kunnen ze heerlijk snoepen. Je doet je kat een plezier en gunt ze wat lekkers, bovendien zijn ze ook erg goed voor de gezondheid. Zo zijn er snacks die tandsteen kunnen verhelpen, of de kat meer energie geven. Ook zijn er snacks die de vitaliteit van je kat verbeteren en kunnen meehelpen aan een glanzende vacht. Kies daarom de juiste snack voor je kat. Een kat geef je natuurlijk geen snack om te belonen, daar zijn te eigenwijs voor.

Wat is de beste snack voor mijn kat?

Elke kat heeft een eigen voorkeur, dit ligt natuurlijk aan smaak, maar ook aan het ras, de leeftijd en gewicht van de kat. Het is goed om hier mee te experimenteren: welke snack het best past bij jou kat? Het is namelijk voor elke kat weer anders, de snacks kunnen nooit kwaad, het is daarom goed om zelf te experimenteren. Je kat kan een voorkeur hebben aan een bepaalde smaak of soort snack en op basis daarvan kun je een keuze maken. Probeer het eens af te wisselen!

Verschillende smaken

Kattensnacks komen in diverse smaken, de meest gebruikelijke zijn gevolgte, vis, kip en rund. Er bestaan ook nog snacks met de smaken kaas, melk, munt, kruiden, varken en lam. Elke smaak heeft zijn eigen goede stoffen, katten houden van afwisseling dus probeer dit goed in het dieet van de kat te passen. Kip, gevolgte en vis zijn de meest gekozen smaken omdat elke kat dit vrijwel lekker vindt.

Verschillende types

Kattensnacks zijn te vinden in verschillende types: staafjes, snoepjes en pasta. Alles is te vinden in de eerdergenoemde smaken, maar de keuze van de type ligt geheel aan de voorkeur van de kat en hoe oud hij of zij is. Als je snacks wilt geven aan een kitten is het goed om te weten dat makkelijk kunnen stikken, bij een kitten zou je bijvoorbeeld snoepjes kunnen halen, deze zou je dan weer door midden kunnen breken.  De pasta is ook een goede keuze voor een kitten, het is zacht en makkelijk te kauwen en door te slikken. De staafjes zijn vaak groot en zijn meer voor oudere katten.

Je kunt je kat het beste op vaste tijdstippen eten geven. Ze houden van regelmaat en is ook beter voor hun spijsvertering. Soms is het natuurlijk fijn om je kat eens een extraatje te geven met een kattensnack. Geef dan geen ‘mensen eten’, omdat dit vaak te gekruid is of problemen met de spijsvertering kan veroorzaken.  Zooster voert een ruim assortiment aan speciale kattensnacks, zoals kattensnoepjes of kauwsticks. Zo kun je op een verantwoorde manier je kat eens extra verwennen.

Kies subcategorie
Filter op: