Onderweg

Onderweg

Soms moet een kat mee op reis, of ergens heen, zoals de dierenarts. Dan moet je wel een goede manier hebben om je kat te vervoeren.

Bovendien hebben katten ook last van stress, hoe is dit te vermijden als je je kat ergens mee naar toe neemt?

Op reis met jou kat

Soms kan het gewoon niet anders en moet je kat op reis. Dit kan bijvoorbeeld komen door emigratieplannen of een korte vakantie. Het is daarom belangrijk goed onderzoek te doen naar hoe dit kan verlopen. Er zijn namelijk altijd regels wat betreft vervoer van dieren. In het vliegtuig zou je bijvoorbeeld makkelijk kunnen aangeven om je kat mee te nemen, mits je een goede reden hebt en dit kunt betalen. Het is dan ook van belang om te investeren in een goede manier van vervoer, vooral als het gaat om lange reizen.

Stress voorkomen

Katten kunnen ontzettend stressen, dit maakt ze vaak bang en soms aggressief. De voornaamste reden is omdat een kat niet houdt van verandering of controle heeft over de situatie. Een reis is natuurlijk een hele verandering van omgeving en routine, je kat zal dan waarschijnlijk ook goed stressen. Er zijn niet veel manieren om hier wat aan te doen, gelukkig zijn ze wel effectief. De goedkoopste manier om stress te voorkomen is een deken of andere stof mee te nemen waar de geur van je woning goed te ruiken is. Dit geeft de kat een geruststelling. De duurdere manier is om te investeren in rustgevende medicatie voor katten, dit wordt sterk aangeraden als je kat meegaat op reis.

Transportmand

De aanschaf van een transportmand is cruciaal als het gaat om reizen met de kat. Wat wel lastig is de keuze voor welke transportmand – kiest u een kleine of een grote? Dit is een lastige vraag, katten vinden het namelijk fijn om een grote plek te hebben. De moeilijkheid hiervan ligt in de vorm van transport, het is wellicht fijn voor de kat om een grote plek te hebben, maar in het vliegtuig is het misschien handiger om te overwegen een kleinere mand te halen. Zo blijft de kat vast zitten op één plek en weet je zeker dat hij veilig en vast in de mand zit. In de auto zal een grotere weer meer effectief zijn. Het ligt dus ontzettend aan de manier van transport.

Tas of bench?

Een bench is een grote harde kooi waar de kat veel ruimte heeft om nog te bewegen. Dit is niet iets wat u makkelijk meeneemt op de fiets of in een kleine auto, een tas is dan waarschijnlijk wat simpeler en lichter. Het wordt dan ook aangeraden om een tas te halen als u de kat mee wilt nemen in bijvoorbeeld een kleine auto of op de fiets, dan weet u zeker dat je kat dicht bij je blijft en heb je er altijd controle over. De aanschaf van een bench zou je bijvoorbeeld kunnen maken bij een grotere auto, of als je vaak wisselt tussen huishoudens. Doe goed onderzoek en denk na over de keuze van transportmanieren, elke situatie vereist een andere manier van vervoer.

Een handige reismand komt vaker van pas dan je denkt. Natuurlijk bij de eerste reis, wanneer de kitten het nest verlaat en mee gaat naar zijn nieuwe huis. Maar ook later, voor bezoek naar de dierenarts of wanneer de kat een keer uit logeren gaat. Bij Zooster vind je alles wat je nodig hebt voor als je met je kat op pad gaat.

Kies subcategorie
Filter op: