Manden & Kussens

Katten manden

Alhoewel katten speelse dieren zijn, hebben ze ook vaak de behoefte om lekker te luieren.

Dit hebben ze ook hard nodig, ze zijn namelijk vaak ook ontzettend energiek op de momenten dat ze niet slapen. Daarnaast is het natuurlijk ook lekker om lui te zijn, katten maken hier dan ook veel gebruik van. Er zijn ook manden om je kat in te vervoeren, dit heeft weinig met luiheid uit te staan, het is pure handigheid.

Slaapmanden

Katten kunnen overal wel in slaap vallen. Het is dan ook niet gek om je kat af en toe op de meest willekeurige plekken te vinden, warme plekjes vinden ze het fijnst. Als de zon in je huis schijnt is de kans ook groot dat je kat in het midden van de kamer lekker gaat liggen op de hete grond. Natuurlijk is het ook fijn voor een kat om een vaste slaapplek te hebben, zoals een kussen of een speciale slaapmand. De meest traditionele mand is de ovaalvormige zachtige mand, deze geeft genoeg warmte en comfort voor de kat en zorgt er voor dat je kat ook niet weg kan rollen tijdens het slapen dankzij de verhoogde zijkanten. Sommige slaapmanden hebben een volledig dak en geven de kat wat meer privacy, ook is het wat donkerder, katten vinden dat soms erg fijn voor het slapen.

Manden voor vervoer

Soms moeten katten ook ergens naar toe, bijvoorbeeld als je op vakantie gaat en hij of zij ergens gaat logeren of als je naar de dierenarts moet. Het is lastig om een kat zo mee te nemen, ze zijn namelijk eigenwijs en nieuwsgierig, het wordt ook niet aangeraden om zo je kat ergens mee naar toe te nemen. De oplossing hiervoor is een mand voor het vervoeren, deze manden zijn vaak van plastic en hebben een makkelijk sluitbaar deurtje. Er zitten natuurlijk genoeg luchtgaten in voor de kat, zo kan je kat zelfs mee kijken waar je hem mee naar toe neemt!

Materialen

Het is ook belangrijk om te weten welke soort materialen je kunt vinden voor een kattenmand. De meeste vervoersmanden zijn van plastic, dit voor het gemak en om het licht te maken. De slaapmanden zijn er in allemaal verschillende materialen te vinden. De meeste zijn erg zacht en worden bijvoorbeeld gemaakt van wol, maar ze worden ook gemaakt van hout – hier zou je zelf een kussentje op kunnen leggen. Sommige manden worden ook gemaakt voor synthetische stoffen, dit is makkelijker schoon te maken en praktischer voor mensen met een allergie.

Radiator hangmat

Zoals al eerder vermeld houden katten enorm van warmte, daarom liggen ze graag op de warme plekjes. Als jij je kat de ultieme warme plek gunt in de winter, kun je nadenken over de aanschaf van een radiator hangmat. Dit is een slaapplek voor de kat die je ophangt aan de verwarming, zo is je kat altijd dichtbij de warmte en kan hij of zij lekker slapen. De radiator hangmatten worden gemaakt van verschillende stoffen, maar de meest praktische is pluche, dit omdat deze stof goed warm blijft en niet problemen veroorzaakt met de verwarming.

Katten hebben graag een veilige slaapplek. Zorg daarom voor een kattenmand, kattenbed of kussen op een rustige plek, niet teveel in de looproute. Kittens vinden het vaak fijn om een dak boven hun hoofd te hebben, om ergens in te liggen. Hiervoor zijn veel leuke manden of meubels verkrijgbaar. Bij Zooster vind je een ruim assortiment, in allerlei soorten en maten. Natuurlijk de beste kwaliteit en vriendelijk geprijsd.

Kies subcategorie
Filter op:
    1/1
    1/1