Voer

Voer

Er zijn tegenwoordig zoveel varianten hondenvoer, hoe weet je nu precies wat de geschikte keuze is voor je hond? Dit is natuurlijk een erg lastige vraag, want elke hond is anders.

Daarom is het altijd handig om onderzoek te doen naar de verschillende soorten voedsel en wat voor effect dit heeft op uw hond

Wanneer kies je droogvoer?

Er is niet echt een specifieke reden waarom je droogvoer zou moeten kopen anders dan dat je hond eten nodig heeft, het is de meest standaard vorm van voer en dit heeft een reden. Droogvoer is namelijk erg lang houdbaar en bevat vaak alle vitaminen en stoffen die een hond nodig heeft om zich gezond en energiek te voelen. Wat wel belangrijk is de keuze van het droogvoer, er zijn namelijk ontzettend veel varianten die een stuk betere kwaliteit hebben en die beter zijn voor je hond. De duurdere merken, die vaak naast de supermarkt ook te vinden zijn bij de dierenarts, maken meer zorgvuldig gebruikt van de grondstoffen in het droogvoer. Daarnaast doen zij constant onderzoek naar verbetering van het voedsel, allemaal in het belang van de hond. Dit betekent nog niet meteen dat de goedkopere merken slecht zijn voor je hond, het is gewoon minder rijk aan goede stoffen. Als je droogvoer in je huis hebt is het wel belangrijk dat er een schaaltje met water dichtbij staat, het is namelijk erg zout en maakt je hond dorstig.

Wanneer kies je natvoer?

Je kiest voor natvoer omdat het belangrijk is voor je hond om afwisseling te hebben in zijn of haar voedingspatroon. Droogvoer is natuurlijk hartstikke goed, maar het is af en toe ook wel fijn om zachter eten te hebben, waar je minder lang op kauwt. Het geeft de hond niet alleen een nieuwe manier van kauwen, maar verkleint ook de kans op tandsteen. Bovendien zijn honden er gek op!

Wanneer kies je snacks?

Een snack is natuurlijk een fijne beloning voor de hond, maar het heeft meer functie dan alleen dat. Er zijn natuurlijk ook gezondere snacks, deze zijn vaak even lekker, maar zorgen er bijvoorbeeld ook voor dat de tanden van je hond stevig en gezond blijven. Sommige snacks verstevigen de gewrichten, maken de huid gezonder en zorgen er voor dat hondenallergieën verminderen. Let daarom goed op bij de aanschaf van hondensnacks welke keus je maakt!

Verstandige keus

Het is dus erg belangrijk om goed op te letten bij de aanschaf van hondenvoer. Puppy's hebben bijvoorbeeld ander voedsel nodig, het moet wat zachter en makkelijker verteerbaar zijn. Oude honden hebben daarentegen weer de behoefte aan senior voedsel, dit geeft ze energie en maakt de hond sterker. Probeer dus altijd te kiezen wat

Zooster heeft altijd de juiste voeding voor jouw hond, of het nou gaat om droog hondenvoer (hondenbrokken), nat hondenvoer (blikvoer & maaltijdzakjes), hondensnacks of speciale hondenvoeding. We verkopen de bekende goedkopere merken, maar ook een uitgebreid assortiment premium hondenvoer. Zo vind je hier onder andere Royal Canin, Eukanuba, Hill’s, Iams, Pro Plan, Biofood en vele andere merken. We hebben speciaal aangepaste voeding voor puppy’s, verschillende rassen, oudere honden, honden met gevoelige huid of spijsvertering, of voor honden met een andere speciale hondenvoer behoefte.

Kies subcategorie
Filter op: