Voer- & Drinkbakken

Voer & drinkbakken

Het is erg belangrijk om een goede voerbak aan te schaffen voor je hond. Het is dan natuurlijk ook niet fijn om van de grond eten, probeer dat ook maar niet!

Elk formaat hond heeft een andere soort voerbak nodig, sommige hebben zelfs bijzondere functies of andere gekke toeters en bellen. De meeste voerbakken zijn lekker simpel.

Waar moet ik op letten bij een voerbak?

Als je voerbak koopt is het belangrijk dat je let op het formaat. Een kleine hond kan minder gauw bij een grote bak, dus zoek altijd een formaat dat bij jou hond past. Ook het materiaal van de voerbak is belangrijk. Een plastic bak is lekker licht, maar plastic is wel slecht voor het milieu. Met een glazen bak heb je weer het probleem dat er barsten in kunnen komen, het ligt allemaal aan hoe groot de hond is en waar de bak komt te staan. Er zijn ook voerbakken waar je brokken in kunt doen voor een week, dan wordt er elke dag automatisch voer in gedaan. Voor de rest kun je zelf een stijl uitzoeken die het beste past, het uiterlijk van de voerbak is niet belangrijk.

Is er een waterbak nodig?

Een waterbak is net zo belangrijk als een voerbak. Honden hebben namelijk ook dorst en hebben water nodig om te overleven en energie te krijgen. Het is dan ook van groot belang altijd een waterbak te hebben, een alternatief zou een waterfontein kunnen zijn. Dit moet wel aangeleerd worden maar is erg effectief als de hond te weinig drinkt

Voerbak voor puppy's

Bij puppy's hoef je maar een kleine bak te halen, het meest handig is van plastic. Puppy's zijn namelijk lekker druk, als ze dan per ongeluk de bak omstoten kan er niks kapot gaan. Het is belangrijk een kleine bak te halen zodat de puppy er makkelijk bij kan.

Voerbak voor grote honden

Grote honden hebben meer eten nodig, dus is het handig te investeren in een grote voerbak. Je zou ook een kleinere bak kunnen halen, maar dan moet je wellicht vaker eten in de bak gooien. Probeer bij grote honden dus altijd een grote voerbak te hebben.

Voerbak voor kleine honden

Bij kleine honden is dit juist andersom. Hier is het belangrijk dat je hond een kleine bak heeft, ze eten ook een stuk minder. Koop je een te grote bak – dan kunnen ze er niet bij.

Een goede plek waar je hond rustig kan eten, is erg belangrijk. De juiste keuze van de drink- en voerbak ook. Zooster biedt volop keus: lage bakjes voor pups of juist een speciale voerbak standaard voor grote honden; aangepaste voerbakjes voor honden met afwijkend eetgedrag; een anti-slip bodem of extra verzwaard om schuiven te voorkomen; met gezellige opdruk of juist strak en moderne voerbak voor de hond. Bij Zooster vind je alle maten, kleuren en materialen, zelfs complete voedingsautomaten voerbak hond.

Kies subcategorie
Filter op: