Gezondheid

Een honden verzorging kan een veelzijdige taak zijn, het is ook van groot belang om te weten wat je aan het doen bent.

Wanneer moet je een tondeuse gebruiken, de tanden posten, wassen of nagels knippen. Het is een lastige vraag, gelukkig is het antwoord makkelijk te verkrijgen!


Waarom een hondentondeuse?

Honden hebben soms ook de behoefte aan een nieuwe kapsel. Dit kun je doen met een hondentondeuse of bij speciaalzaak waar ze dit voor u doen. Het is in ieder geval nodig om de hond af en toe een beetje bij te knippen als het gaat om een langharig hond. Dit doe je omdat het gezond is, je hond gaat zich beter voelen én het veroorzaakt minder rommel. Soms moet een hondentondeuse worden gehaald bij bijvoorbeeld vlooien of andere kwalen aan de huid, bespreek dit wel eerst even met een dierenarts.


Honden tandenpoetsen

Honden hebben ook vieze tanden! Dus deze moet je natuurlijk poetsen, het zorgt voor een goede hygiëne en een sterke hond. Door de tanden van je hond schoon te houden, zorg je er voor dat tandsteen minder voorkomt en je hond makkelijker eet. Bovendien, door de tanden vies te houden, kunnen er ook allerlei infecties ontstaan aan het tandvlees. Dit moet je altijd proberen te vermijden, de hond kan hierdoor agressief worden of niet eten en drinken. Het is belangrijk om aan een goede honden verzorging te doen.


Een hond wassen

Honden hebben ook wasbeurten nodig, dit om ze gezond te houden. Bovendien zijn honden hartstikke gek op lekker dollen in het water, je doet ze dus ook een plezier. Door ze te wassen zorg je er voor dat alle viezigheid van de huid en haar afgaat, daarnaast vermindert het ook de kans op allerlei rare infecties en ziektes. Houd je hond net zo schoon als je zelf wilt zijn, dus was hem of haar regelmatig!


Nagels knippen

Het is ook belangrijk de nagels van je hond te knippen. Dit doe je niet alleen voor de veiligheid van je hond, maar ook jezelf. De nagels kunnen namelijk pijn doen als de hond tegen je aanspringt, dit kan allerlei rare ziektes en infecties veroorzaken bij jou! Ook is het fijn voor de hond om geknipte nagels te hebben, het loopt een stuk lekker en vermindert de kans op infecties met een groot percentage. Je kan zelf een knipper kopen, maar je kan ook naar de dierenarts of een speciale plek voor het hondentrimmen.

Honden hebben regelmatig een goede verzorging nodig. Denk bijvoorbeeld aan nagels knippen, tanden poetsen, borstelen en trimmen. Daarnaast kun je een hoop ellende voorkomen door op tijd vlooien, teken en wormen te bestrijden. Bij Zooster vind je alles wat je nodig hebt voor de verzorging van je hond, en meer! Niet alleen verzorgingsproducten, maar ook vitaminen, mineralen en zelfs geneesmiddelen.

Honden hebben regelmatig een goede verzorging nodig. Denk bijvoorbeeld aan nagels knippen, tanden poetsen, borstelen en trimmen. Zooster biedt een compleet assortiment voor de optimale verzorging van je hond. Van borstels tot tondeuses en van hondenshampoo tot honden eau-de-toilette. Je vindt het allemaal bij Zooster.

Kies subcategorie
Filter op: