Top 10 populairste kattenrassen

Katten zijn schattig en zeer geliefd. Bijna iedereen houdt van katten! Het is ook lastig om dat niet te doen, ze zijn namelijk erg leuk, lief en kunnen ook grappig zijn. Er zijn veel soorten katten met hun eigen gekke persoonlijkheid en uitstraling. Een top 10 maken is daarom ook niet heel gemakkelijk, het is ons toch gelukt.Als je het niet eens bent, laat ons dan ook jou favoriete kattenras weten!

10. Oosters Korthaar


De Oosterse Korthaar is familie van de Siamees. De Oosterse Korthaar heeft leuke grote oren die naar boven wijzen. Oosters Korthaar komen vaak geduldig en rustgevend over. Ze zijn vaak erg slank, maar zijn onder hun slanke lichaam erg gespierd. De Oosterse Korthaar is erg slim en sociaal. Hij gaat maar al te graag om met zijn baasjes. Ze kunnen ook laten weten als ze wat willen, ze zijn vrij gierig. Het is een beetje de hond onder de katten. Beide de langharige en de kortharige versie zijn loyaal en speelzaam.

9. Amerikaans Korthaar

De Amerikaanse Korthaar is een zeer atletische kat. Hij stamt af van de Britse Korthaar maar is groter, slanker en wat sterker. Deze katten zijn enorm schattig en gaan graag om met mensen. Ze zijn erg gezond, nemen genoegen met weinig en vereisen ook minder moeite. De Amerikaanse Korthaar is te vinden in verschillende kleuren en patronen, ze zijn allemaal erg uniek en hebben een bijzonder uiterlijk. De Amerikaanse Korthaar is een kat die erg lang met je mee gaat, hij kan namelijk 15 tot 20 jaar oud worden. De kat is erg sociaal en gaat goed om met niet alleen zijn baasjes, maar ook andere dieren en kinderen. Gelukkig kunnen katten ook geen mensentaal, je hoef dus niet Engels te leren!

8. Birmaan

De Birmaan is een prachtige kat die een grote historie heeft. Volgens vele legende's was de Birmaan een echte beschermer. Ze zien er zeer uniek uit en hebben een hele eigen look: groot, lang, stevig met mooi lang haar. Deze katten hebben prachtige blauwe ogen en leuke specifieke kenmerken van het uiterlijk. Ze hebben zwarte puntjes op de oren, het gezicht, benen en de staart. Ze hebben bijna allemaal witte pootjes. Een erg leuke kat om naar te kijken, ook eentje die je veel wilt knuffelen! Het is een ontzettend liefhebbende kat die graag van spelen houdt. Ze kunnen ook erg verlegen zijn en laten je met rust als het nodig is. Wat een popjes!

7. Sphynx

De Sphynx is niet alleen een Egyptisch monument, het is ook een echte kat. De Sphynx is zo'n bijna kale kat. Hij heeft een donslaagje aan haar dat er uitziet als een huidkleur. Hierdoor zijn ze wel kwetsbaar voor bijvoorbeeld de zon. De Sphynx is een echte huiskat omdat ze zo kwetsbaar zijn, de zon kan erg gevaarlijk zijn. Ook de enorme kou door regen bijvoorbeeld. Door het kleine laagje aan haar zijn ze extra sensitief. Ze zijn wel erg warm, energiek en liefhebbend. De Sphynx heeft een reputatie om boos te kijken, maar laat je niet gek maken. Deze katten houden van knuffelen en laten dit ook zien.

6. Ragdoll

De Ragdoll is een liefhebbende kat en volgt zijn baasjes graag. Dit doen puppy's ook, het is dus een echte puppykat. De Ragdoll is speciaal gefokt en daarom niet gewend aan situaties waar ze zichzelf moeten verdedigen. De meeste katten hebben dit uit instinct, maar de Ragdoll dus niet. Het is dus ook een huiskat of je moet lekker meelopen. Hij gebruik zijn klauwen en tanden vrijwel nooit, dit maakt het wel een ideale kat voor kinderen. De Ragdoll is een echte knuffelkat door het zachte en lange haar. Het vereist wel wat verzorging, maar niet teveel.

5. Siamees

 

Siamese katten zijn hele bijzondere katten. Ze kunnen veel van je vragen en vereisen veel aandacht, maar ze zijn ook erg lief en sociaal. Ze houden er van om met mensen en dieren om te gaan en laten dit maar al te graag zien. De Siamese kat is erg sensitief en nerveus. Ze houden niet van spontane veranderen en staan ook meer open voor stress. Dit is iets waar je rekening mee moet houden als je een Siamees in huis neemt. Verandering is een grote afknapper voor de kat. De Siamees heeft een unieke stijl en komt in veel verschillende kleuren. Het is een super kat om naar te kijken en mee te knuffelen.

4. Abessijn

 

Een van de oudste katten ter wereld. De Abessijn lijkt op een oude Egyptische kat. Deze werden aanbid door de Egyptenaren, dit is gelukkig niet zo met de Abessijn. Hij heeft een vrij unieke bouw en vacht. Het is een zeer slimme en sociale kat. Ze houden van ontdekken en spelen, ze vereisen dan ook wel wat aandacht. Ze houden trouwens ook heel veel van water, vrij eigenaardig voor een kat! De katten zijn erg nieuwsgierig, maar kunnen verlegen zijn rond nieuwe mensen. Heb hier respect voor en forceer niet teveel bij ze. Dit vinden ze absoluut niet fijn. De Abessijn past perfect in een lief en comfortabel huis.

3. Exotic

 

De Exotic is eigenlijk een kort harige versie van een Perzische kat. Ze hebben een ingedrukt gezicht en ronden oren. Ze lijken dan ook niet echt op normale katten. Ze hebben wel een kort lontje, dus ga niet teveel met ze spelen! Als ze rust willen, dan willen ze dit ook. De Exotic is een beetje rustiger dan zijn Perzische broer. Hij is erg kalm en heeft zijn rust nodig. Het vereist veel minder verzorging dan een Perzische kat, dus dat is sowieso mooi meegenomen als je hier geen tijd voor hebt.

2. Maine Coon

De Maine Coon is een bijzondere en prachtige kat. Het duurt ongeveer drie tot vier jaar tot de Maine Coon helemaal volwassen is geworden. Dit is vrij bijzonder, want de meeste katten doen dit binnen een jaar. Hij heeft een erg dikke vacht met een waterbestendige laag. Ze hebben extra grote poten die gebruikt kunnen worden tijdens de sneeuw of voor lange wandelingen. Ook hebben ze een dikke staart die ze om zichzelf kunnen wikkelen als het te koud word. De Maine Coon zie je niet vaak, maar kan een hele leuke en liefe kat zijn. Ze zijn prima met kinderen en andere dieren.

1. Pers

 

De Pers is een Perzische kat. Deze zijn de meest luxe en bijzondere katten die er te vinden zijn. Het is een bijzonder en unieke kat die je niet vaak tegenkomt. Ze vereisen veel tijd, aandacht en verzorging. Het is een zeer oud ras kat. Ze zijn te herkennen aan hun lange vacht, veelzeggende ogen en het platgedrukte gezicht. Het zijn de mopshonden van de katten, alleen een stuk deftiger. Perzische katten zijn kalm en lieftallig. Het is een leuke toevoeging aan een familie en zorgt voor veel affectie. Een top 10 katten maken is lastig. Wat is jou favoriete kattensoort?