Top 10 mooiste vogels

Er zijn honderden soorten vogels die allemaal een eigen unieke schoonheid hebben. Het maken van een top 10 lijst is dan ook geen simpel karwei, alle vogels zijn namelijk bijzonder op hun eigen manier. Met zoveel keuze was het erg lastig, maar het is toch gelukt. Onthoud wel dat dit een lijst is van onze persoonlijke voorkeur, iedereen heeft zijn eigen favoriete vogels! Alle vogels op de lijst zijn erg exotisch en zie je niet vaak.

10.Hop

Hop is een vogel met prachtig gekleurde vogels. Hij is moeilijk te vinden, maar als je wilt weten waar hij zich bevind: Eurazië. Dat is een plek tussen Europa en Azië in. De vogel staat erom bekend te lijken op een echte koning of koningin. Dit komt door de prachtige veren op het hoofd van de Hop. De vogels zijn niet veel meer te zien en zijn grote broer, de Reuze Hop, is helaas al uitgestorven. De vogel heeft zijn naam gekregen uit het Latijnse woord "upupa" maar de Nederlandse naam is gewoon het geluid dat hij maakt. Als je hop, hop, hop! hoort. Dan weet je om welke vogel het gaat.

9. Goudfazant

De Goudfazant staat ook bekend als De Chineze Fazant. Zijn wonderbaarlijke gouden kleuren hebben hem toch de meer gebruikelijke Goudfazant naam gegeven. De vogel is niet alleen super mooi in kleuren, maar ziet er ook onwijs leuk uit! Ze komen oorspronkelijk van de westelijke kust uit China, maar ze worden ook gefokt op bepaalde plekken. Engeland is de grootste fokker van de Goudfazant. Als de mannelijke Goudfazant zijn vrienden of een vriendinnetje wil aantrekken, laat hij zijn veren pas echt zien. Er komt dan een prachtige oranje cape die alles bedekt behalve zijn glinsterende gele ogen. Wat een plaatje!

8. Quetzal

Wat een super schattige vogel is de Quetzal toch. Een leuke vogel die te vinden is in Amerika. Hij is te vinden in tropische wouden en bergen. Dit is wel een heel uiteenlopend klimaat, maar de Quetzal vind het wel best! Ze voeden zichzelf namelijk op insecten, hagedissen, fruit en andere kleine dieren. De Quetzal is helaas wel een bedreigde diersoort. Hopelijk blijven mensen ze met rust laten en krijgen ze genoeg ruimte om hun populatie te vergroten. Het zijn namelijk echte schatjes!

7. Pauw

We kennen de pauw allemaal wel. Deze enorme trotse vogels hebben ook echt wat om trots op te zijn. Hun staart is namelijk enorm groot, wijd en vol met kleuren. Dit is vaak blauw en groen maar kan uitwijken hiervan. Dit is ook waarom ze zo bekend zijn - die prachtige staart. De staart kan erg klein zijn, maar ze laten hun staart maar al te graag zien. Als ze hun staart groter maken is de staart groter dan de helft van de pauw zelf! De pauw staat er ook om bekend een bijzondere oogkleur te hebben. Rood, goud, blauw en andere kleuren kun je terugvinden. Pauwen zijn zeer bijzondere en prachtige vogels. 

6. Grote paradijsvogel

Er zijn veel soorten van de Grote Paradijsvogel. We zetten hem daarom maar in het algemeen op de lijst. Alle vogels in de familie van de Grote Paradijsvogel zijn namelijk bijzonder en hartstikke mooi. De vogels komen voor in Zuid Amerika en Australië. De kans dat je een vogel spot als je er toevallig bent is wel heel klein, ze verbergen zich namelijk goed en zijn alleen te vinden in gevaarlijke en moeilijk te komen plekken in regenwouden. Je kan ze altijd zien op film of foto, zelfs dat is al bijzonder!

5. Lears Ara

De Lears Ara is een Braziliaanse papegaai met een prachtige blauwe kleur. De vogel is voor het eerst gezien in 1856. Er is eigenlijk nog niet heel veel bekend over de vogel zelf. Wel kunnen we zien dat het een plaatje van een vogel is. De blauwe kleur staat zeer goed met het gele stukje vleugels. Ook heeft hij de kleuren zwart en groen. Het is dus bijna een schildersvogel, met een palet van verschillende kleuren..

4. Californische Condor

Ook de Californische Condor is een bijzondere vogel. Hij heeft een zeer specifiek uiterlijk die je eigenlijk niet vaak terugziet bij vogels. Het is de grootste landvogel in Noord Amerika, dus hij is wel makkelijk te spoten! Hij is te vinden in Utah en Arizona. Hun leefgebied is voornamelijk de berg en 'woestijn'. Ze houden namelijk van warmte, daar leven ze het beste. Deze bijzondere vogels zie je helaas niet in Nederland. 

3. Rode Kardinaal

De Rode Kardinaal is een hele opvallende vogel. Dit komt door zijn vel rode kleuren. Iedereen die langs deze leuke vogel komt wordt afgeleid door de prachtige kleuren van zijn veren. Alleen de mannetjes hebben rode vleugels, de vrouwtjes hebben een bruine kleur. Ze hebben wel een warm rood tintje, dus nog steeds goed te herkennen. Veel vogels van deze soort krijgen een mindere kleur tijdens de winter, de Rode Kardinaal hoort daar niet bij. Hij houdt nog steeds een prachtig kleurtje! 

2. Grijze Kroonkraan

De Grijze Kroonkraan komt voor in de Afrikaanse landschappen. Voornamelijk in de Sahara woestijn. Deze kraanvogels hebben een bepaalde charme die erg lastig te omschrijven is. De vogel vind het fijner om te wonen en een nest te bouwen op een wat nattere omgeving. Dit vinden ze net wat comfortabeler. Je kan ze daarom ook vaak zien vliegen om rivieren en meertjes. Ze verplaatsen ze zich nauwelijks en blijven daarom altijd op dezelfde plek. De Grijze Kroonkraan is een prachtige vogel die enorm bijzonder is. Veel mensen zijn gek op deze vogels en dat is ook niet gek. Het is gewoon een bijzonder mooie vogel.

1. Papegaaiduiker

Een persoonlijke favoriet: De Papegaaiduiker! Deze vogel is super leuk, schattig en ziet er ook een beetje grappig uit. Het is een indrukwekkende vogel die het meest houdt van zeevoer. Denk aan vissen of zelfs inktvis. Het leukste gedeelte aan de vogel zijn de kleuren. Het ziet er allemaal erg leuk uit. Hij heeft een vrij gek uiterlijk, maar ziet er dus ook schattig uit. Hij wordt wel eens de clown van de oceaan genoemd. Alle vogels zijn gekozen op basis van onze favorieten.

Wat is jou favoriete vogel?