Top 10 gevaarlijkste dieren

Naast alle schattige dieren waar we zo veel van houden zijn er uiteraard ook ontzettend veel gevaarlijke dieren. Dieren die je absoluut niet wilt tegenkomen en vooral niet in het donker. Ik kan je geruststellen, de meeste dieren in deze lijst komen (gelukkig) niet voor in Nederland.

 

10. Komodovaraan

De Komodovaraan, ook wel bekend als de Komododraak, is een reptiel dat van eten houdt. Dat klinkt nog eens niet zo gevaarlijk, want vrijwel alles en iedereen houdt van eten. Het probleem is dat de komodovaraan vrijwel alles eet. Ze eten dus ook mensen, vaak graven ze deze ook gewoon op uit de grond! De komodovaraan is een enorm stille en sluwe moordenaar, als je dichtbij hem komt springt hij naar je toe en snijdt hij je keel open. Gelukkig hoeft de komodovaraan maar één keer per maand te eten.

9. Tseetseevlieg

Over de Tseetseevlieg is niet heel veel te zeggen, misschien komt dat ook wel omdat zijn naam een mondvol is! Wel is het wonderbaarlijk hoe zo'n kleine en bijzondere vlieg zoveel schade aan kan richten, vooral aan de mensheid. De tseetseevlieg draagt een ziekte met zich mee die de 'Afrikaanse Slaapziekte' heet, dit is een fatale ziekte die jaarlijks dankzij deze vlieg voor meer dan een kwart miljoen slachtoffers zorgt. Zo zie je maar weer dat zelfs de kleinste dieren erg dodelijk kunnen zijn.

8. Luipaard

Luipaarden zijn bijzondere dieren: ze zijn hartstikke mooi, sterk en snel. Dit resulteert natuurlijk ook naar hoe gevaarlijk ze zijn! De luipaard rent niet weg als hij verwond is, hij blijft vechten en wordt nog gevaarlijker. Met alle kracht die de luipaard in zich heeft probeert hij de aanval alsnog te winnen. Als hij zijn prooi te pakken heeft rent hij er mee weg en klimt hij een boom in met zijn prooi. Een enorm interessante en angstaanjagende manier van jagen.

7. Echis

De Echis is een slang die verantwoordelijk is voor een groot aantal doden. Zijn gif is enorm doden en kan bijna niet behandeld worden, ze zijn eigenlijk ook alleen te vinden op plekken waar mensen nog niet toegang hebben tot veel medische hulp. De combinatie van deze twee dingen zorgt voor een slang die ontzettend veel moorden op zijn naam heeft staan. Zijn gif werkt langzaam en pijnlijk, het gebeten slachtoffer bloed langzaam dood. Gelukkig zijn deze niet te vinden in Nederland!

6. Braziliaanse zwerfspin

De Braziliaanse zwerfspin is de meest giftige spin op aarde. Dit is meestal niet een groot probleem, want spinnen rennen vaak weg voor mensen of komen niet graag naar huizen en auto's. Deze spin denkt daar heel anders over, zoals de naam al verklapt, zwerft de Braziliaanse zwerfspin graag. Dit resulteert in dat hij veel te vinden is in huizen, auto's en andere dichtbevolkte gebieden. In zo'n situatie kan de spin niet anders dan zichzelf verdedigen.

5. Hapalochlaena

De hapalochlaena is een ontzettend kleine octopus, hij is net iets groter dan een ping pong bal. Wat deze octopus zo gevaarlijk maakt is dat hij ontzettend veel gif in zich heeft zitten, genoeg om zo'n 26 volwassen mensen te doden. Er is ook geen medicijn voor, het is dus een enorm gevaarlijke octopus. Zijn gif zorgt ervoor dat je verlamd wordt en niet meer kunt ademen, hier houdt het helaas nog niet bij op, want nadat je al technisch bent overleden blijf je nog een paar uur bij bewustzijn tot het gif is geneutraliseerd. Een enorm enge en bizarre situatie!

4. Nijlpaard

Weer een bekende naam: De nijlpaard! Op eerste gezicht zou je niet zeggen dat ze gevaarlijk zijn, maar dat zijn ze zeker wel! Alhoewel de nijlpaard een planteneter is, zijn ze enorm agressief en vallen ze snel aan. In Afrika komt dit het meest voor, de nijlpaarden gaan zo ver dat ze auto's vernielen en mensen doden. Het is dus slim dat je nijlpaarden niet gaat uitdagen, dit is namelijk een zeer gevaarlijke hobby!

3. Zeekrokodil

Krokodillen zijn sowieso gevaarlijk, maar dit is de meest gevaarlijke! De zeekrokodil staat er bekend om vrijwel alles te eten en met alles bedoelen ze ook echt alles. De zeekrokodil eet zelfs haaien, dat is genoeg bewijs om niet met een zeekrokodil te vechten! De zeekrokodil vecht eigenlijk niet met zijn tanden, zijn manier van vechten is heel bijzonder. Hij draait zijn prooi net zo vaak tot dat ze verdrinken in het water, mocht dat niet werken kan hij altijd nog zijn tanden gebruiken!

2. Afrikaanse olifant

De Afrikaanse olifant is het grootste landdier en daarom van zichzelf al enorm gevaarlijk. Je zou er niet onder willen staan, maar het wordt nog erger: De Afrikaanse olifant staat erom bekend erg agressief te zijn. Ze hebben enorm veel woede in zich en laten dat graag zien. Zo staan ze graag op andere gevaarlijke dieren of verwoesten dorpjes. Een gevaarlijk dier dus, als je er eentje wilt zien kun je beter naar de dierentuin gaan!

1. Steekmug

Het enige dier op de lijst dat ook te vinden is in Nederland is ook meteen de gevaarlijkste! Gelukkig hoef je er in Nederland weinig zorgen over te maken, maar er zijn plekken op de wereld waar de steekmug ontzettend gevaarlijk is. Steekmuggen kunnen ontzettend veel ziektes met zich meedragen, deze kunnen ze weer overdragen naar andere mensen. Dit resulteert jaarlijks in meer dan 700 miljoen overgedragen ziekte's en 2 tot 3 miljoen doden. De steekmug is dus een klein, maar ontzettend gevaarlijk dier.