Op vakantie met de hond? Dit neem je mee!

Op vakantie met de hond

Als je op vakantie gaat met je hond, wat neem je dan allemaal mee? Ga je met het vliegtuig en wil je jouw hond meenemen in de cabine? Dan mag je hond maximaal tien kilo wegen. Hij moet dan wel in een hondendraagtas, trolly of bench vervoerd worden. Tijdens de reis moet je hond onder je stoel vervoerd worden en mag niet los op schoot. Veel mensen die de hond meenemen op vakantie gaan echter met de auto op pad. Zorg dan dat je de hond veilig vervoert met een autogordel voor de hond.

Elke twee uur uitlaten

Bij lange afstanden zijn we geneigd veel te lang door te rijden. Maar elke twee uur stoppen om even de benen te strekken is voor iedereen het beste. Ook voor je hond. Zoek een leuke parkeerplek. Ga eventueel even weg van de snelweg zodat jij en je hond echt vrij kunnen rennen en spelen. Zo maak je de reis veel plezieriger voor jezelf en je hond.

Voeren op reis

Probeer ook op reis op dezelfde tijdstippen als thuis je hond eten te geven. En zorg ervoor dat hij of zij altijd de mogelijkheid heeft even te drinken. Er zijn handige drinkflessen voor honden, die je uitklapt tot drinkbak. Zo kun je gemakkelijk op pad en heb je altijd water bij je voor je trouwe viervoeter. Ook een reisvoerbakis handig om mee te nemen. Deze neemt deze weinig ruimte in als je de auto gaat laden. En als je ter plaatse bent maakt deze je ook mobieler. Hij is licht en handzaam en kan makkelijk in je rugzak mee gedragen worden.

Op het strand met de hond

Honden vinden zee en strand vaak geweldig. Spelen in de golflijn en daarna rollen in het mulle zand. En natuurlijk uitschudden boven het baasje. Graven, snuffelen en spelen, je hond heeft waarschijnlijk dikke pret. Alleen kan je hond niet te lang in de felle zon zitten. Honden kunnen hun warmte slecht kwijt. Pas daar dus echt mee op! Zorg dat je een schaduwplek creëert en help je hond afkoelen met water en schaduw. Als je hond eigenwijs is kan het handig zijn hem of haar vast te zetten aan een aanlegspiraal. Die draai je zo in de grond. Door je hond even vast te leggen geef je jullie beiden even rust op het strand. En dat kan ook genieten zijn!