Wat mag ik mijn hond absoluut niet geven?

Het is erg belangrijk dat je weet wat je nooit aan je hond mag geven. Alles in het artikel is zeer gevaarlijk en moet dan ook vermeden worden. Het is erg belangrijk voor de gezondheid van je hond!

Alcohol 

Wij mensen zijn groot en kunnen veel aan, bij honden ligt dat wat anders. Voor de meeste mensen is een beetje alcohol geen probleem, maar voor honden wel. Een klein beetje kan al leiden tot grote gezondheidsproblemen, zelfs de dood. Hoe kleiner de hond, hoe groter de kans op ziekte's.

Avocado's

Avocado's zijn erg goed voor mensen, maar niet voor honden. Het bevat een substantie die erg schadelijk kan zijn voor je hond. In grote getallen kan het je hond vergiftigen. Als je thuis avocado's groeit, is het belangrijk je hond uit de buurt te houden!

Uien en knoflook

Alle vormen van uien en knoflook kunnen de rode bloedcellen van je hond kapot maken. Dit zorgt voor gezondheidsproblemen. Een klein beetje is niet erg, maar het is het niet waard om te riskeren. Een te grote hoeveelheid kan leiden tot vergiftiging. Een klein beetje kan al leiden tot overgeven, minder eetlust en moeite met ademen.

koffietijdCafeïne

Grote aantallen cafeïne kan fataal zijn en dit is ook niet te genezen. Een cafeïne vergiftiging bij honden komt vaker voor dan je denkt. Het zorgt voor een hoop nare symptomen die je je hond absoluut niet wilt geven. Thee, koffie, bonen, cacao, chocolade, cola en energiedrankjes zijn allemaal voorbeelden van hoge doseringen. Vermijd deze met je hond! Druiven en rozijnen worden vaak gebruikt als een lekkere snack voor honden. Dit is helaas helemaal niet goed en erg slecht voor de gezondheid. Er is niet een duidelijke oorzaak, maar druiven en rozijnen kunnen zorgen voor falende nieren. Zelfs een kleine hoeveelheid kan al slecht zijn. Braken en depressiviteit zijn tekenen van teveel druiven en rozijnen. Vermijd deze dan ook.

Zuivelproducten

Je hond mag nooit, maar dan ook nooit zuivelproducten hebben. Zelfs je ijsje op een hete dag is niet slim. Melk en zuivelproducten kunnen zorgen voor diarree en andere maagproblemen. Het kan ook zorgen voor een aantal allergieën, het is dus het beste dit in zijn geheel te vermijden en er voor te zorgen dat je hond niet stiekem je ijsje eet!

Snoep en kauwgom

Snoep, kauwgom, tandpasta, lekkernijen van de bakkerijen zijn allemaal erg slecht voor je hond. Het zorgt voor een hoop vervelende symptomen die je liever wilt vermijden. Het kan bijvoorbeeld leiden tot het falen van de lever. Je kan dit herkennen door braken en duizeligheid. Als je per ongeluk je hond één van de bovenstaande dingen hebt gegeven is het slim naar de dierenarts te gaan.

 ChocolateChocola

Rauw vlees en vis

Rauw vlees, vis en eieren kunnen bacteriën bevatten die kunnen zorgen voor voedselvergiftiging. Vis kan de vissenziekte bevatten. Dit kan fataal zijn binnen twee weken. Zorg er dan ook voor dat je hond nooit rauw vlees eet, hoe lekker ze het ook vinden. Het koken van vis en vlees doodt alle slechte bacteriën.

Zout

chips

Het is niet slim om zout eten te delen met je hond. Teveel zout kan leden tot een verhoogde dorst en plasdrang. Dit kan leiden tot vergiftiging. De symptomen hiervan

zijn diarree, braken, depressie, verhoogde lichaamstemperatuur en flauwvallen. Het kan zelfs leiden tot de dood. Er zijn een hoop dingen waar je dus op moet letten. Het is slim je hond gewoon te voeden wat speciaal voor hem of haar gemaakt is. Dit is niet alleen gegarandeerd veilig, maar ook erg lekker. Voor hun dan natuurlijk!