Mijn hond is zwanger, week 7

Week 7 alweer, wat gaat de tijd toch snel! Er is ontzettend veel gebeurt met je hond de afgelopen tijd en het einde is bijna in zicht. Er zijn nog wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden!

Veranderingen in week 7

De puppy's zijn bijna helemaal volgroeid in de buik! De eerste haren komen voor op de puppy's, het skelet wordt steviger en de laatste organen zijn zich aan het ontwikkelen. Je hond kan haar verliezen rond haar buik, dit is niets om je zorgen over te maken, het is namelijk een voorbereiding op de geboorte. Het ook is belangrijk dat je eind deze week stopt met het geven van puppy eten en haar weer normaal eten voert. Je kan het dieet ook aanpassen om haar extra mineralen en vitaminen te geven die ze nodig heeft. Geef haar zoveel als ze wil eten, maar in kleine porties. Hierdoor reageert het lijf van je hond op een speciale manier en gaat het belangrijke mineralen opslaan die in het puppy voer zat!

Opletten!

Het is erg belangrijk dat je in deze week je hond ontwormt. Dit kun je eigenlijk niet helemaal zelf doen met een zwangere hond, het is dus belangrijk naar de dierenarts te gaan. De dierenarts gaat je uitleggen wat je moet doen en welk product je moet halen Parasieten zijn een groot gevaar en kunnen de puppy's infecteren. Het is sowieso een slim idee naar de dierenarts te gaan om even te kijken of alles goed gaat met de hond en de puppy's. De dierenarts kan je ook vertellen om hoeveel puppy's het gaat als je dit nog niet weet en je meerdere tips geven voor de geboorten van de puppy's.  

Voorbereidingen

De vorige week heb je al kunnen voorbereiden, maar vanaf week 7 is het echt noodzakelijk. Je moet een plek kiezen waar de geboorte gaat plaatsvinden en waar de puppy's eerst zullen leven. Kies dus een doos of een hondenbed en plaats deze in een rustige plek van het huis. Het is belangrijk dat het niet te druk is en je hond ongestoord kan slapen. Het moet ook een kamer zijn die warm is, dit is omdat pasgeboren puppy's dit nodig hebben. Het is een plek die je hond een aantal weken gaat gebruiken dus zorg ervoor dat het op een handige, rustige en makkelijk schoon te maken plek staat. Je hond moet van tevoren weten waar ze moet gaan liggen, want dan kan ze al wennen aan haar plekje.