Mijn hond is zwanger, week 6

Week 6 van de zwangerschap van je hond is vrijwel hetzelfde als week 5. Er gaan een paar kleine veranderingen plaats vinden, maar het is ook tijd om na te denken over andere aspecten van de zwangerschap van je hond.

De veranderingen

Als het je nog niet is opgevallen in week 5, moet het je wel opvallen in deze week. Je hond is ineens een stuk groter, heeft een rondere buik en groeit steeds meer. Haar tepels worden ook steeds groter en donkerder. Ze ligt veel te slapen en heeft ineens veel meer honger. Dit zijn natuurlijk allerlei dingen waar je rekening mee moet houden. In de buik zelf gebeurt ook veel, in week 6 krijgen de puppy's namelijk hun echte huid en groeien ze het patroon van hun vacht. Dit is uiteindelijk hoe de puppy's er uit gaan zien en welke kleur ze hebben!

Wat te doen?

Je hond gaat nog meer eten. Je moet haar geven wat ze wilt, want haar lichaam vraagt er om. Ook is het praktisch al wat meer puppy eten bij het normale eten te doen, zo wennen de puppy's in de buik al aan het eten. Je kan je hond nu ook een multivitamine voor honden geven, dit geeft haar wat meer energie en maakt haar wat sterker. Ook moet je nu het bed of de doos voorbereiden die ze gaat gebruiken voor de geboorte. Zorg ervoor dat het lekker comfortabel voor haar is en dat ze genoeg ruimte heeft om te liggen. Vaak kiezen honden zelf waar ze willen liggen, maar als jij een bed of een doos voorbereid en deze op tijd plaatst is de kans groot dat je hond er gebruik van gaat maken. Dit is ook de plek waar de puppy's de eerste weken zullen wonen.

De puppies

Het is nu ook tijd om na te denken over de puppy's. Het is erg belangrijk het telefoonnummer van de dierenarts te noteren indien dit nodig is. Daarnaast zijn er ook een hoop andere zaken waar je rekening mee moet houden: Houdt je de puppy's zelf? Maak dan alvast een lijstje wat je in huis nodig hebt, zorg ervoor dat je weet wat er nodig is aan injecties voor de gezondheid, denk aan slaapplekken en aan namen. Ben je van plan ze weg te doen? Zoek alvast naar een huisje (daar mogen ze eerst nog niet naar toe!), zorg ervoor dat alle documenten in orde zijn en zorg ervoor dat ze niet teveel gehecht raken aan de situatie bij jou thuis.