Mijn hond is zwanger, week 5

We zijn nu op de helft van de zwangerschap. Er gaat ontzettend veel veranderen waar jij als baasje rekening mee moet houden. De puppy's groeien steeds verder in de buik van je hond en worden steeds meer gevormd! Het nu echt rap met het groeien van de puppy's, dus je hond gaat ook een beetje meer eten.

Verandering in de buik

In de buik van je hond veranderd er nu veel. Er komt een speciale vloeistof in de buik van je hond die de puppy's voor een lange tijd gaat beschermen. Hierdoor kan jij en de dierenarts niet meer de aanwezigheid van de puppy's voelen door de buik. Vanaf deze week zijn de puppy's ook minder kwetsbaar, dit betekent dat er vanaf nu minder problemen kunnen voorkomen met ze. Ook zijn de tenen, nagels en snorharen aan het groeien. Het meest bijzondere wat er gebeurt in week vijf is dat de puppy's nu mannetjes of vrouwtjes worden.

Verandering van je hond

Het gewicht van je hond gaat nu erg zichtbaar verhogen. Ze wordt groter, dikker en dit resulteert dus ook naar langzamer. In deze tijd is het belangrijk dat je de hoeveelheid eten die ze krijgt gaat verhogen. Je kan door blijven gaan met het eten dat je normaal koopt, maar ook kiezen voor speciaal zwangerschapsvoer. Dit kan allerlei soorten voer zijn, zoals droogvoer, natvoer of speciale pasta's. Het is belangrijk dat je haar vaak voedt, maar niet teveel. Ook is het slim om het eten dat de puppy's gaan krijgen aan je hond te voeren.

Wat je kunt gaan doen

Je kunt je hond ten eerste veel rust geven en haar de ruimte geven. Het kan zo zijn dat ze nu al zoekt naar een plekje voor de geboorte van de puppy's, daar moet je respect voor hebben. Je moet haar veel eten geven in kleine porties, het is aangeraden om het gekozen puppy voer ook al te geven. Je kan nu ook een scan laten doen bij de dierenarts om te kijken om hoeveel puppy's het gaat en of er problemen zijn. Als laatste kun je je hond natuurlijk ook even een lekkere aai op haar bol geven en haar verwennen met een lekkere snack of een nieuwe mand. Als je niet zeker weet wat je moet doen of nog meer vragen hebt, is het altijd slim even een bezoekje te brengen aan de dierenarts.