Mijn hond is zwanger, week 4

We zijn bijna op de helft van de zwangerschap! Iets om te vieren met een lekkere honden snack en wat informatie!

De puppies

Week 4 is een hele spannende week! Op het einde van deze week kan de dierenarts namelijk bekijken om hoeveel puppies het gaat! In deze week zijn de puppies ook behoorlijk aan het groeien, zo zijn hun ogen en ruggengraat in deze week aan het ontwikkeling. Ook krijgen de puppies een meer gevormd gezicht! In de derde week waren de puppies nog niet eens een centimeter, nu zijn ze al ongeveer anderhalf, ze groeien dus snel! Dit is ook de periode waar de puppies het meest kwetsbaar zijn voor schade en zelfs een handicap. In week 4 is het dan ook belangrijk wat minder ruig om te gaan met de hond, ze moet wat minder sporten en wat anders gaan eten.

De moeder

Niet alleen de puppies zijn druk bezig, maar ook de moeder. Ze moet veel eten en slapen om er voor te zorgen dat de puppies zich goed ontwikkeling. Het gedrag van je hond kan nu wat drastischer veranderen, dit betekent dat ze vaak wat stiller is, meer wil slapen en ook wat meer honger krijgt. Dit is allemaal heel gezond en is niks om je druk over te maken. Het is belangrijk minder te 'sporten' met de hond en haar wat vaker te laten slapen. Ook is de kans groot dat haar tepels wat meer opgezwollen en rood zijn, ook dit is niks om je zorgen over te maken. Let vooral op de grootte van je hond, dit kan namelijk ook veranderen rond deze periode!

De dierenarts

Het is slim om even naar de dierenarts te gaan rond deze periode. Niet alleen heb je dan meer duidelijkheid over het aantal puppies, maar ook over de gezondheid. De dierenarts kun je ook helpen met het voedingspatroon en het wandelen met de hond. Natuurlijk gaat de dierenarts niet even een eindje wandelen voor je, maar kan hij of zij je wel helpen met hoe je dit moet aanpakken. Een zwangere hond heeft namelijk andere behoeftes, hier moet zeker aan worden voldaan.  

Verwen je hond!

Het is tijd om je hond lekker te verwennen. Tijdens deze drukke en bijzondere periode verdient ze wel wat lekkers. Je kan bijvoorbeeld nieuw voer halen of een lekkere snack. Zorg er wel voor dat je niet teveel geeft! Geef haar ook nog eens even een lekkere aai over haar bol!