Mijn hond is zwanger, week 3

We zijn nog lang niet bij het einde van de zwangerschap en er moet nog ontzettend veel gebeuren. Dit is helemaal niet erg natuurlijk, want zo'n zwangerschap is enorm bijzonder en is een erg leuke tijd. De nieuwe puppies zijn iets om naar uit te kijken en gaan zorgen voor een hoop plezier.

dog-food-pet-eatingDe derde week

Tijdens de derde week van de zwangerschap gebeurt er veel in het lichaam van je hond. De embryo's stellen zich vast in de baarmoeder, hierdoor krijgen ze zeer benodigde vitaminen en mineralen. Hierdoor blijven ze ook overleven, dit is hun huis voor bijna twee maanden. De puppies zijn nog niet eens een centimeter in deze fase, maar zijn wel druk bezig met opgroeien. Je hond moet veel slapen, dit is niet alleen goed voor haar, maar ook de puppies. Hierdoor krijgt ze meer energie wat weer ontzettend goed is voor de gezondheid van de puppies. Alles wat jou hond doet tijdens de zwangerschap reflecteert op de gezondheid van de nieuwe puppies.

Wat je moet doen

Er gebeurt nog niet veel qua verandering met je hond zelf. Je moet haar dan ook gewoon normaal blijven voeden en lekker met haar gaan wandelen. Sporten is goed voor de hond dus dat mag door blijven gaan, heb wel respect voor haar wensen. Als ze snel moe is of helemaal niet wil sporten, moet je haar lekker rust geven. Het eet gedrag van je hond kan wel veranderen, als ze meer honger heeft, mag je haar best meer geven. Dit is vaak noodzakelijk voor de ontwikkeling van de pups. Als je haar voeding gaat veranderen moet je dit vooral niet te extreem doen, te grote veranderingen kunnen stress veroorzaken.

Plannen

Alhoewel de geboorte van de puppies nog lang niet gaat gebeuren, kun je wel alvast de leuke dingen gaan plannen. Je kunt denken aan de aanschaf van een nieuwe mand, leuke speeltjes en andere leuke aankopen. Je kunt ook al gaan nadenken over de naam van de nieuwe puppies. Je kan bijvoorbeeld een hele 'menselijke' naam kiezen zoals Ruben of een typische honden naam zoals Rakker. Ook kun je je hond lekker verwennen, dit kun je doen door haar lekker een dagje mee te nemen naar het park of een lekkere snack te halen. Ze is hard bezig en dat verdient af en toe ook een beloning!