Hoe lang mag een hond in een bench blijven?

Veel mensen vragen zich het toch af: Hoe lang mag een hond in een bench blijven? De vraag heeft helaas geen direct antwoord, aangezien het voor elke honden eigenaar en hond anders is. Veel mensen moeten bijvoorbeeld lang werken, dan is een bench een geschikte keuze. Maar toch blijft de vraag hangen..

Mogelijke problemen

Als je een puppy hebt is de kans groot dat de hond veel zijn behoefte doet in zo'n bench. Voor elke maand dat de puppy oud is kan het een uur worden ingehouden. Als je puppy 10 maanden oud is, betekent dit ongeveer 10 uur. Dit houdt natuurlijk wel op een gegeven moment op en wordt dan ook niet geheel aan te raden. Het is dan ook beter om gewoon een krant in de bench te plaatsen, alhoewel dit niet heel hygiënisch is het wel een enorm opluchting voor je hond. Een grotere bench heeft ook meer ruimte, dan heb je sowieso beter de mogelijkheid voor een plek om de behoefte te doen. Ook vinden mensen het vaak sneu of verdrietig voor honden, maar dit hoeft helemaal niet zo gevonden te worden. Alhoewel honden wel echte groepsdieren zijn, is het niet heel schadelijk. Vooral niet als de hond de juiste training heeft gehad, zoals een bench training.

Wat te doen?

Als je hond lang in de bench moet, bijvoorbeeld vanwege werk of omdat hij of zij de meubels niet met rust kan laten is het zeer belangrijk dat je hem of haar wel van tevoren even goed en lang uitlaat. Zo kan de behoefte gedaan worden en alle energie eruit. Niet alleen is dit prettig voor de hond tijdens de wandeling, maar ook als hij of zij in de bench zit. Heb ook een bench die past bij je hond. Veel mensen vinden het sneu voor honden, maar dit is niet het geval. Als er niemand thuis is, is een bench juist prettig voor honden. Het geeft ze een veilig gevoel en ze voelen zich er vaak beter in dan als ze alleen door het huis rondlopen. Heb wel altijd genoeg eten en drinken voor de hond in de bench, want dat is toch echt noodzakelijk.

De grote vraag

Dus hoe lang mag een hond in een bench blijven? Gemiddeld tussen de 6 en de 8 uur lang. Het liefst niet langer dan 6, maar 8 is toch echt het maximum. Een wandeling ervoor maakt het een stuk dragelijker voor de hond. Het is ook beter om de bench uren te verdelen in twee delen, dus 4 uur per stuk bijvoorbeeld. Heb je dus de mogelijkheid om in de pauze naar huis te gaan, is dit een hartstikke goed plan. Houdt je hond nooit te lang in een bench, want dit vinden ze niet leuk. Als je thuis bent willen ze graag weer even knuffelen!