Hoe houd ik mijn kat fit?

Katten kunnen enorm luie beesten zijn, ze houden van slapen en lekker eten. Wie neemt het ze ook kwalijk? Zij hebben de mogelijkheid om dit te doen, een lekker lui leventje! Toch is het belangrijk dat katten fit blijven en lekker energiek zijn. Dit helpt met hun gezondheid en houdt ze lang fit!

Neem tijd om met de kat te spelen

Katten vinden het heerlijk om te spelen met hun baasjes. Veel mensen vergeten dit, maar het is echt heel belangrijk! Niet alleen krijg je een betere connectie met je kat, maar zo kunnen ze ook hun energie kwijt. Daarnaast houdt het ze lekker bezig en vinden ze het nog prettig ook! Elke dag 20 minuten spelen met je kat is een goede tijd. Het is niet te lang, maar wel lang genoeg om even lekker bezig te zijn. Het spelen met je kat kan trouwens ook een ontzettend fijne en rustgevende activiteit zijn voor jou!

Koop een leuk speeltje voor de kat

Je kan met je kat spelen zonder speeltjes. Je zou bijvoorbeeld je voet kunnengebruiken als aas of je kat achtervolgen. Je kan het ook wat leuker maken door een speeltje te kopen. Er is zoveel keuze! Veel katten vinden het leuk om achter iets aan te rennen, een stok met een speeltjes eraan is daarom een populaire keuze. Jij bepaalt waar het speeltje heen gaat en je kat rent er lekker achteraan. Dit levert vaak enorm leuke tijden op! Ook kun je kiezen voor automatische speeltjes, pluche muisjes en andere speeltjes die je kat zijn of haar natuurlijke instinct Aanwakkeren. Een ontzettend leuk speeltje voor jou en de kat is een laserpen, ze krijgen hier niet genoeg van en snappen het nooit!

Geef de kat niet teveel te eten

Een belangrijk onderdeel van het fit houden van je kat is dat je hem of haar niet teveel eten geeft. Het is zo makkelijk en leuk om je kat af en toe te verwennen maar het is niet heel gezond. Katten eten graag, maar hebben niet ontzettend veel nodig. Het is aangeraden om het voerbakje van je kat dagelijks bij te vullen, af en toe natvoer te geven en heel af en toe een lekkere snack. Dit is een gezonde manier van voeden en is gezond voor de kat. Een goede dosis water is ook heel belangrijk!

Wandelen met de kat

Het klinkt gek, maar dat is het helemaal niet! Wandelen met de kat kan net zo leuk zijn als wandelen met een hond! Het is een leuke manier om een betere band te creëren met je kat en is bovendien ook erg gezond voor hem of haar. Het zien van nieuwe locaties is bovendien ook erg spannend en kan erg leuk zijn. Houdt wel rekening met het feit dat katten vaak bang of gestrest zijn. Houd je kat dus goed in de gaten als je met hem wandelt! Zorg er wel voor dat je een goede lijn koopt zodat hij of zij niet wegloopt. Anders moet je er achter aan redden, dat houdt jou wel weer fit!