Blog
 1. Halsband en hondenriem kiezen voor je hond. Welke maat?

  Halsband en hondenriem kiezen voor je hond. Welke maat?

  De juiste halsband en hondenriem voor je hond kiezen is belangrijk. Een hondenhalsband is de basis om je hond onder controle te houden als je buiten gaat lopen. Het is belangrijk om veilig over straat te kunnen gaan. Honden zijn niet bij geboorte al gehoorzame wezens, het is echt nodig om te trainen en hen duidelijk te maken dat jij de baas bent. Anders loop je het risico dat je hond de baas wordt over jou. 

  Puppy trainen aan de riem

  Als je een puppy krijgt, is het belangrijk om vanaf de eerste dag je hondje te trainen aan de riem. Een goede halsband en hondenriem zijn dus onmisbaar om van je hond een trouwe, gehoorzame hond te maken. De halsband moet daarbij niet te los zitten, anders trekt je hondje zich te makkelijk los. Natuurlijk moet

  Lees meer »
 2. Welke hondenmand kies ik voor mijn hond?

  Welke hondenmand kies ik voor mijn hond?

  Hondenmanden zijn er in veel maten. En je kunt kiezen uit diverse materialen, zoals riet, kunststof, skai, stof of pluche. Maar welke hondenmand kies je voor jouw hond? Naast hondenmanden, kun je ook kiezen voor een hondenkussen of hondenbed. Deze is vooral geschikt voor grote honden, die niet gemakkelijk in een hondenmand passen. Er is zoveel keuze dat het soms moeilijk kiezen is. Welke kleur of materiaal je kiest is vooral een kwestie van smaak. Maar ook kun je rekening houden met de manier waarop je de hondenmand wilt schoonmaken. Een kussen in een rieten mand kun je eenvoudiger wassen dan een complete stoffen mand bijvoorbeeld. 

  Bekijk hier al onze hondenmanden >>

  Welke maat hondenmand moet ik kiezen?

  De maat van de

  Lees meer »
 3. Hondenbench of hondenren?

  Hondenbench of hondenren?

  Hondenbench of hondenren? Wat is het doel en hoe kies je?

   

  De hondenbench wordt al jaren aanbevolen door hondentrainers voor puppy’s en jonge honden. Het is een veilige, rustige, plaats waarin jouw hond zich terug kan trekken. Het is een fijne slaapplaats. Je hond heeft een eigen plek waar hij niets fout kan doen. Hij kan niets vernielen en zal ook zijn behoefte niet snel doen op de plek waar hij slaapt. Het is dus ook handig voor zindelijkheidstraining. De hondenbench mag nooit een ‘straf’ worden voor de hond. Daarom is het goed om deze op een verantwoorde manier in te zetten. Omdat veel mensen een negatief beeld hebben van de ‘kooi’ waarin je je pup laat slapen, kiezen hondeneigenaren steeds vak

  Lees meer »
 4. Verzorging & hygiene van je paard

  Verzorging & hygiene van je paard

  Verzorging paard: vliegen en dazen

  Je paard heeft deze zomer misschien veel buiten gestaan. Een goede verzorging van de huid is dan misschien nog wel belangrijker dan in de winter. Paarden hebben vaak last van vliegen en dazen. Er zijn speciale sprays tegen dazen. Veel paardenliefhebbers maken daarvoor ook hun eigen mengsel. Vaak stinken die een uur in de wind. En je paard dus ook. Ik kreeg laatst een tip, voor een zelfmaak spray, die best vriendelijk ruikt en nog aardig goed werkt ook: maak in een kan een mengsel van natuurazijn, citroensap en verse knoflook. Laat het een uurtje trekken en zeef dan de knoflookdeeltjes af, voordat je het in een plantenspuit giet. Spray je paard hier elke dag even mee in. Heb je veel last van dazen? Plaats dan een dazenval. Dat geeft veel rust!

  Lees meer »
 5. Katten en warm weer, waar let je op?

  Katten en warm weer, waar let je op?

  Hoewel katten een hogere lichaamstemperatuur hebben dan mensen (tussen 38 en 39 graden) en heel erg van warmte houden, zijn er toch wat dingen waar je speciaal op moet letten bij erg warm weer. Vooral omdat katten zelf de warmte niet schuwen, lopen zij risico op verbranding, uitputting door hitte en uitdroging door een tekort aan vocht. Wat kun je doen om dat te voorkomen?

  Lees meer »
 6. Teken en vlooien de baas

  Teken en vlooien de baas

  Teken en vlooien

  Vlooien veroorzaken bij hond en kat vervelende jeuk en soms ook een allergische huidreactie. Dat kan erg vervelend zijn. Teken zijn ook vervelende beestjes die bij mens en dier graag bloed drinken. Ze bijten zich als klein rood diertje vast in de huid en zuigen zich in enkele dagen vol met bloed. Ze worden een heel stuk groter en krijgen dan een grijsblauwe kleur. Als je niets doet, vallen ze vanzelf weer van je hond of kat af. Dat klinkt onschuldig, maar niets is minder waar. Behalve dat een tekenbeet behoorlijk kan jeuken, zijn ook steeds meer teken in Nederland besmet met de ziekte van Lyme. En daar kunnen hond, kat en ook het baasje behoorlijk ziek van worden. Daarom is het beter te voorkomen dan genezen.

  Lees meer »
 7. Op vakantie met de hond? Dit neem je mee!

  Op vakantie met de hond? Dit neem je mee!

  Op vakantie met de hond

  Als je op vakantie gaat met je hond, wat neem je dan allemaal mee? Ga je met het vliegtuig en wil je jouw hond meenemen in de cabine? Dan mag je hond maximaal tien kilo wegen. Hij moet dan wel in een hondendraagtas, trolly of bench vervoerd worden. Tijdens de reis moet je hond onder je stoel vervoerd worden en mag niet los op schoot. Veel mensen die de hond meenemen op vakantie gaan echter met de auto op pad. Zorg dan dat je de hond veilig vervoert met een autogordel voor de hond.

  Lees meer »
 8. Zooster challenge !!

  Zooster challenge !!

  Doe mee aan onze Zooster challenge!! Heb jij het leukste, grappigste of mooiste huisdier? Deel je foto en win leuke prijzen voor jouw kleine of grote vriend !   

  Lees meer »
 9. Wat heb ik nodig om mijn kat mee te nemen op vakantie?

  Wat heb ik nodig om mijn kat mee te nemen op vakantie?

  Een kat meenemen op vakantie is een lastige zaak. Er zijn zoveel verschillende persoonlijkheden te zien in katten dat het vaak lastig in te schatten is of je kat het wel gaat waarderen. Ook is er uiteraard een hoop voor nodig.

  Lees meer »
 10. Hoe train ik mijn puppy op zindelijkheid?

  Hoe train ik mijn puppy op zindelijkheid?

  Misschien wel de meest gestelde vraag en de meest belangrijke training voor je hond: de zindelijkheidstraining! Hoe ga je hier mee om, wat heb je nodig en wat is beste aanpak?

  Lees meer »
 11. Wat heb ik nodig om te fietsen met de hond?

  Wat heb ik nodig om te fietsen met de hond?

  Honden moeten vaak wandelen, dit is goed voor hun gezondheid en conditie. Maar moet je eigenlijk alleen maar wandelen? Je zou er ook voor kunnen kiezen om lekker even een eindje te fietsen met de hond! Dit is niet alleen erg leuk, maar ook erg gezond voor je hond! Hier heb je wel wat informatie en spullen voor nodig. Lees je even mee?

  Lees meer »
 12. Hoe lang mag een hond in een bench blijven?

  Hoe lang mag een hond in een bench blijven?

  Veel mensen vragen zich het toch af: Hoe lang mag een hond in een bench blijven? De vraag heeft helaas geen direct antwoord, aangezien het voor elke honden eigenaar en hond anders is. Veel mensen moeten bijvoorbeeld lang werken, dan is een bench een geschikte keuze. Maar toch blijft de vraag hangen..

  Lees meer »
 13. Wat mag ik mijn hond absoluut niet geven?

  Wat mag ik mijn hond absoluut niet geven?

  Het is erg belangrijk dat je weet wat je nooit aan je hond mag geven. Alles in het artikel is zeer gevaarlijk en moet dan ook vermeden worden. Het is erg belangrijk voor de gezondheid van je hond!

  Lees meer »
 14. Heet weer en huisdieren, wat moet ik doen?

  Heet weer en huisdieren, wat moet ik doen?

  Met het constant veranderende weer is het vaak lastig om te weten wat je precies moet doen met je huisdieren. Nederland is een land waar het weer echt plots kan veranderen, zo is het overdag heet en in de nacht ijskoud. Hoe ga je hier nu eigenlijk mee om? Het is belangrijk om te weten wat je moet doen tijdens koud weer, maar vooral tijdens heet weer.


  Lees meer »
 15. Verzorging zwangere Syrische hamster

  Verzorging zwangere Syrische hamster

  Verzorging tijdens zwangerschap

  Het is belangrijk dat de kooi veilig is voor zowel moeder als kinderen. Elke Syrische hamster heeft 70 cm bij 40 cm nodig als grondoppervlakte.

  Lees meer »
 16. Top 10 populairste kattenrassen

  Top 10 populairste kattenrassen

  Katten zijn schattig en zeer geliefd. Bijna iedereen houdt van katten! Het is ook lastig om dat niet te doen, ze zijn namelijk erg leuk, lief en kunnen ook grappig zijn. Er zijn veel soorten katten met hun eigen gekke persoonlijkheid en uitstraling. Een top 10 maken is daarom ook niet heel gemakkelijk, het is ons toch gelukt.Als je het niet eens bent, laat ons dan ook jou favoriete kattenras weten!

  Lees meer »
 17. Mijn hamster is bevallen: eerste dagen

  Mijn hamster is bevallen: eerste dagen

  Gefeliciteerd! Je hebt jonge Syrische hamsters! Als je dit niet gepland had en niet gemerkt hebt dat je hamster zwanger was weet je misschien niet goed wat je moet doen. Hieronder lees je meer over de verzorging van jonge hamsters en hun moeder.

  Wanneer mag je beginnen met het oppakken en tam maken van de beestjes, wat moeten ze eten, wanneer moeten ze bij moeder weg en hoe zie je of het mannetjes of vrouwtjes zijn? Hieronder wordt alles uitgelegd.

  Lees meer »
 18. Wat moet ik doen als mijn hond vlooien heeft?

  Wat moet ik doen als mijn hond vlooien heeft?

  Vlooien, bah! Een veelvoorkomende vraag is: Wat moet ik dan als mijn hond vlooien heeft? Dit is een hele goede vraag, want vlooien zijn niet goed! Wat een verschrikkelijke beestjes zijn het toch. Het is ontzettend onhygiënisch en slecht voor de gezondheid van jezelf, maar ook je dieren. Vlooien komen erg vaak voor bij honden, het is daarom noodzakelijk dat je weet hoe je dit kan voorkomen en oplossen mocht het nodig zijn.

  Lees meer »
 19. Hoe voorkom ik tandplak bij mijn hond?

  Hoe voorkom ik tandplak bij mijn hond?

  Een veel voorkomend probleem bij honden is tandplak. Het is lastig om dit te verwijderen en je moet het ook kunnen herkennen. Maar wat is tandplak eigenlijk?

  Lees meer »
 20. Mijn syrische hamster is zwanger

  Mijn syrische hamster is zwanger

  Hoe raakt een Syrische hamster zwanger?

  Lees meer »
 21. Hoe train ik mijn hond?

  Hoe train ik mijn hond?

  Een hond trainen is een taak die je niet te licht moet opnemen. Het is namelijk iets wat nogal lastig kan zijn als je niet weet wat je doet. Het trainen van een hond is het best als het gebeurt als hij of zij nog een puppy is. Het is gelukkig niet onmogelijk om oudere honden nog dingen aan te leren.

  Lees meer »
 22. Top 10 mooiste vogels

  Top 10 mooiste vogels

  Er zijn honderden soorten vogels die allemaal een eigen unieke schoonheid hebben. Het maken van een top 10 lijst is dan ook geen simpel karwei, alle vogels zijn namelijk bijzonder op hun eigen manier. Met zoveel keuze was het erg lastig, maar het is toch gelukt. Onthoud wel dat dit een lijst is van onze persoonlijke voorkeur, iedereen heeft zijn eigen favoriete vogels! Alle vogels op de lijst zijn erg exotisch en zie je niet vaak.

  Lees meer »
 23. Wat kan ik doen tegen katten haarballen?

  Wat kan ik doen tegen katten haarballen?

  Haarballen hoeven geen groot probleem te zijn bij katten, dat is tenminste als ze klein zijn en niet te vaak voorkomen. Er zijn veel manieren en tips om haarballen te voorkomen. Deze hebben wij uiteraard allemaal op een rijtje gezet!

  Lees meer »
 24. Hoe houd ik mijn kat fit?

  Hoe houd ik mijn kat fit?

  Katten kunnen enorm luie beesten zijn, ze houden van slapen en lekker eten. Wie neemt het ze ook kwalijk? Zij hebben de mogelijkheid om dit te doen, een lekker lui leventje! Toch is het belangrijk dat katten fit blijven en lekker energiek zijn. Dit helpt met hun gezondheid en houdt ze lang fit!

  Lees meer »
 25. Hoe voorkom ik dat mijn hond blaft?

  Hoe voorkom ik dat mijn hond blaft?

  Als je een hond hebt ken je het wel: Het eindeloze geblaf! Soms wil je gewoon even een momentje rust of ben je aan het werk. Wat kun je doen precies doen?

  Lees meer »
 26. Wat moet ik doen als mijn kat vlooien heeft?

  Wat moet ik doen als mijn kat vlooien heeft?

  Wat een moeilijke situatie is het toch altijd! Vlooien op een kat kunnen een ontzettend groot probleem worden. Vooral als ze te lang blijven zitten. Met de juiste maatregelen ben je er zo weer vanaf!

  Lees meer »
 27. Mijn hond is zwanger, week 9

  Mijn hond is zwanger, week 9

  De laatste week van de zwangerschap van je hond! Dit is een hele spannende periode die gaat zorgen voor een hoop stress, maar ook een hoop plezier! De geboorte van de puppy's is niet te voorspellen, maar het duurt niet lang meer!

  Lees meer »
 28. Mijn hond is zwanger, week 8

  Mijn hond is zwanger, week 8

  Vanaf week 8 wordt het echt spannend! De puppy's kunnen vanaf nu op elk moment geboren worden! Het is ontzettend belangrijk rekening te houden met een aantal dingen, want er gebeurt niet alleen veel met de puppy's, maar ook met de moeder!

  Lees meer »
 29. Mijn hond is zwanger, week 7

  Mijn hond is zwanger, week 7

  Week 7 alweer, wat gaat de tijd toch snel! Er is ontzettend veel gebeurt met je hond de afgelopen tijd en het einde is bijna in zicht. Er zijn nog wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden!

  Lees meer »
 30. Mijn hond is zwanger, week 6

  Mijn hond is zwanger, week 6

  Week 6 van de zwangerschap van je hond is vrijwel hetzelfde als week 5. Er gaan een paar kleine veranderingen plaats vinden, maar het is ook tijd om na te denken over andere aspecten van de zwangerschap van je hond.

  Lees meer »
 31. Mijn hond is zwanger, week 5

  Mijn hond is zwanger, week 5

  We zijn nu op de helft van de zwangerschap. Er gaat ontzettend veel veranderen waar jij als baasje rekening mee moet houden. De puppy's groeien steeds verder in de buik van je hond en worden steeds meer gevormd! Het nu echt rap met het groeien van de puppy's, dus je hond gaat ook een beetje meer eten.

  Lees meer »
 32. Top 10 gevaarlijkste dieren

  Top 10 gevaarlijkste dieren

  Naast alle schattige dieren waar we zo veel van houden zijn er uiteraard ook ontzettend veel gevaarlijke dieren. Dieren die je absoluut niet wilt tegenkomen en vooral niet in het donker. Ik kan je geruststellen, de meeste dieren in deze lijst komen (gelukkig) niet voor in Nederland.

   

  Lees meer »
 33. Mijn hond is zwanger, week 4

  Mijn hond is zwanger, week 4

  We zijn bijna op de helft van de zwangerschap! Iets om te vieren met een lekkere honden snack en wat informatie!

  Lees meer »
 34. Mijn hond is zwanger, week 3

  Mijn hond is zwanger, week 3

  We zijn nog lang niet bij het einde van de zwangerschap en er moet nog ontzettend veel gebeuren. Dit is helemaal niet erg natuurlijk, want zo'n zwangerschap is enorm bijzonder en is een erg leuke tijd. De nieuwe puppies zijn iets om naar uit te kijken en gaan zorgen voor een hoop plezier.

  Lees meer »
 35. Mijn hond is zwanger, week 2

  Mijn hond is zwanger, week 2

  Een veel voorkomende vraag is: Hoe kan ik zien of mijn hond zwanger is? Dat is geen gekke vraag, want elke zwangerschap is anders en je hond heeft misschien niet alle symptomen. Het is daarom goed onderzoek te doen naar de verschillende herkenpunten.

  Lees meer »